Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĆERKA SLOBODANA MILOŠEVIĆA SE ŽALILA USTAVNOM SUDU SRBIJE

Marija Milošević besna zbog oduzimanja kuće!

Autor: Danica Ćuruvija | 30.11.2014 - 19:00:00h | Komentara: 6

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića (65), pobesnela je kada je saznala da su njenoj porodici trajno oduzeti kuća i plac u Užičkoj 34, na Dedinju, pa je lično napisala žalbu Ustavnom sudu Srbije u kojoj je navela da su joj povređena njena prava na pravično suđenje, sazanje „Alo!“. Pošto je njena advokatica bila van zemlje, Miloševićeva ćerka se sama latila olovke i napisala žalbu kojom traži novo suđenje.

Ljuta je zbog  svega što joj  se dešava, a  razočarana je i u neke dugogodišnje prijatelje: Marija Milošević

Ljuta je zbog svega što joj se dešava, a razočarana je i u neke dugogodišnje prijatelje: Marija Milošević | Foto: Miloš Perić

- Marija je u žalbi napisala da su prekršena njena ljudska prava jer nijednom nije pozvana da da izjavu sudu, pa makar i zamolnim putem u vezi sa oduzimanjem kuće. Da su tražili da se sasluša u Crnoj Gori, u vezi sa oduzimanjem te kuće i placa, ona bi sigurno dala izjavu.

Vila u Tolstojevoj 33 (desno) i  plac oko kojeg se Miloševići  spore sa državom

Vila u Tolstojevoj 33 (desno) i plac oko kojeg se Miloševići spore sa državom | Foto: Oliver Bunić

Pobegla u Crnu Goru pre osam godina


Za Marijom Milošević je raspisana poternica je 1. aprila 2001. godine, jer je ispred vile „Mir“, prilikom hapšenja njenog oca, pucala iz pištolja „nort ameriken alps“ kalibra 22 LR, za koji nije imala dozvolu. Optužnica je tereti za izazivanje opšte opasnosti dok joj je postupak za oružje, u međuvremenu, zastareo. Ona je 26. septembra 2002. osuđena na osam meseci, uslovno na dve godine, ali se njen advokat i tužilac žalili na presudu. Viši sud je usvojio žalbe i naredio novo suđenje. Poternica za Marijom Milošević raspisana je krajem maja 2006. godine jer se nije odazvala ni na jedan sudski poziv od septembra 2006. Za okrivljenom je tada raspisana takozvana centralna poternica, koja važi za teritoriju države čiji je sud izdao naredbu. Iznoseći odbranu u prvom postupku, Marija Milošević se pravdala da je pucala „u modro plavo nebo“ i da je popila poprilično alkohola i tableta.

Ona sada čeka odluku suda, a rado bi se iz Crne Gore vratila u Beograd, jer ima gde da živi, ali je u tome sprečava poternica koja je za njom raspisana zbog pucnjave u vili „Mir“ 2001. godine. Ljuta je zbog svega što joj se dešava, a razočarana je i u neke dugogodišnje prijatelje. Ogorčena je što se njen otac prikazuje kao neki prevarant i džeparoš - kaže izvor „Alo!“.
Naš sagovornik otrkiva da Marija, koja od 2001. živi na Cetinju, ima još jednu „gajbu“ u Beogradu, koju izdaje.

- Ona ima stan na Dedinju, koji je izdala prijatelju, a od te kirije i živi u Crnoj Gori. Stan je na lepoj lokaciji i ona još ne namerava da ga proda, a taj njen prijatelj ga je pretvorio u poslovni kompleks - dodaje naš sagovornik.
Izvor „Alo!“ navodi da Marija živi u kući na Cetinju, gde čita piše i druži se svojim prijateljima.

- Ista je, ima dugu kosu, a jedino se malo ugojila - otkriva sagovornik našeg lista.
Kako saznajemo od našeg sagovornika, Miloševićeva ćerka nema ništa protiv toga da se proda njihova porodična vila u Tolstojevoj 33, uz koju se nalazi i oduzeti sporni plac od 80 ari i kuća od 94 kvadrata.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio prvostepenu presudu kojom je od naslednika Slobodana Miloševića oduzeta kuća u Užičkoj 34. Sud je utvrdio da je država Srbija vlasnik te skupocene nepokretnosti.

Dvorišna kuća koja je  oduzeta Miloševićevim  naslednicima

Dvorišna kuća koja je oduzeta Miloševićevim naslednicima | Foto: Dušan Grubin

Tom odlukom je potvrđena prvostepena presuda kojom je poništena odluka Vlade Srbije iz jula 1999. kojom je Slobodanu Miloševiću dozvoljeno da od države zakupi, pa otkupi kuću u Užičkoj 34. U obrazloženju je navedeno da je to u suprotnosti sa tadašnjim propisima jer je Milošević u vreme otkupa kuće u Užičkoj bio predsednik SRJ, a ne funkcioner Srbije, pa nije imao pravo na otkup, a već je tada je imao otkupljenu kuću u Tolstojevoj 33.

Imanje Miloševića je  opasano visokom ogradom

Imanje Miloševića je opasano visokom ogradom

 
Spor oko kuće u Užičkoj traje već 13 godina, a Milošević je kuću i plac u elitnom delu Beograda kupio 1999. za svega 9.500 maraka. Država je pre nekoliko godina plac i kuću procenila na 12 miliona dinara (oko 105.000 evra), iako ta nekretnina na tržištu vredi bar osam miliona evra!

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević | Foto: AP

 
Milošević je kuću otkupio 40 dana po prestanku NATO bombardovanja, 20. jula 1999, ali njegovi prijatelji su otkrili da je to učinio kada je hteo da proširi plac oko svoje kuće u Tolstojevoj, jer mu je bio potreban prostor za šetnju u časovima odmora.

Živi u Rusiji: Mirjana  Marković

Živi u Rusiji: Mirjana Marković | Foto: ALO!

 
Inače, sporni plac je proglašen rezidencijalnom zonom, na kojem nije dozvoljena gradnja već bi se na njemu mogla eventualno da se sagradi kuća sa tri etaže kako se ne bi narušio ambijent.

Protivtužba


Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu protivtužbu ćerke preminulog predsednika Marije Milošević, kojom je tražila da se utvrdi da ugovor o otkupu ispunjava uslove i ima dejstvo ugovora o prenosu uz naknadu pomoćne zgrade - neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Prodaje vilu u Tolstojevoj za 4 miliona evra!


Mirjana Marković (72), udovica Slobodana Miloševića, prodaje vilu u Tolstojevoj 33, izgrađenu 2.000, za četiri miliona evra, dok preko druge agencije za nju traži pet miliona evra. Kuća ima 1.000 kvadrata i 20 ari placa, za nju su se do sada interesovale strane ambasade, neki sportisti i naši biznismeni, koji su u njoj hteli da otvore poslovni prostore, obdaništa i strane škole. U beogradskim agencijama za nekretnine ističu da je realna cena vile Miloševića oko 3,5 miliona evra, zbog toga što objekat zahteva renoviranje. Pravni naslednici vile su ona i njena ćerka Marija Milošević dok se Marko Milošević svog dela odrekao u korist majke, ali je zadržao pravo na deo porodične kuće u Požarevcu.

Zabrana

Poslednji komentari
  • Sara Vreme: 01.12.2014 00:17h

    Ma sve treba da im oduzmu,malo im jedna kuca,stan,kuce u Pozarevcu pa jos i ovu kuci,mislim logicno,8 miliona niko ne bih htjeo da propusti,nego sto je to jadno,samo sve vise da ugrabe,a lopovcina ih je obezbjedio i to dobro,dusu je prodao djavolu,upropastio Srbiju i njen narod a iza sebe u nasljedstvo obezbijedio i praunuce,ma kakvi-cukununuce!Fuuuj!

  • tosa Vreme: 01.12.2014 00:41h

    Nije moglo drugo da se ocekuje ako su sudile reformisane sudije.

  • Joca Vreme: 01.12.2014 06:42h

    Posteno zaradili nekoliko miliona evra pa sada prodaju .... nosili gajbe u slobodno vreme , vajda ....

  • Bojan Vreme: 01.12.2014 10:53h

    I jasam besan!Zbog toga sto mi je mladost prosla u ratovima i sankcijama....itd.!!!@

  • jasmina pasevic Vreme: 01.12.2014 13:07h

    svaka cast Milosevicu bio je sposobniji i od KLINTONA.....Mislim vise se obogatio....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP