Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJOZBILJNIJI KANDIDAT

Marko Đurić, savetnik Tomislava Nikolića, novi šef diplomatije Srbije!

Autor: E.A. | 09.04.2014 - 13:12:00h | Komentara: 5

Savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića i funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić najozbiljniji je kandidat da nasledi Ivana Mrkića na mestu ministra spoljnih poslova.

Mesecima prikrivao imovinu: Marko Đurić

Marko Đurić | Foto: Nenad Đorđević

Mrkić ima najbolje šanse, iako su mediji na tu funkciju već imenovali lidera SPS-a Ivicu Dačića, a ranije i potpredsednika Nemačkog Maršalovog fonda Ivana Vejvodu, prenosi Telegraf.

- Trenutno je Đurić najozbiljniji kandidat za ministra spoljnih poslova, iako se ozbiljno razmišljalo i o Vejvodi, ali realnija opcija je da šef srpske diplomatije bude baš savetnik predsednika Srbije koji se dokazao, kako u Kabinetu predsednika, tako i u pregovaračkom procesu koji je vođen u Briselu – kaže naš sagovornik.
Ivan Mrkić gotovo sigurno neće više biti na mestu prvog čoveka spoljnih poslova Srbije, dok Vejvoda tvrdi da ga niko nije zvao u Vladu. U medijima kandidat je bio i Ivica Dačić, koji je, kako stvari stoje, bliži ministarskom mestu zaduženom za EU.
- Nisam dobio nikakvu ponudu. Znam da se nešto govorka, ali tako se govorkalo i 2007. i 2012. godine. Kad bude postavljeno pitanje, onda ću da odgovorim – odgovorio je Vejvoda, na pitanje da li će biti novi šef srpske diplomatije.
Marko Đurić, na pitanje da li će on biti novi ministar spoljnih poslova, kaže da ne može da komentariše ta saznanja i da će o kadrovskim rešenjima Vlade odluku doneti Predsedništvo SNS.
- O svim kadrovskim rešenjima biće reči na predstojećim sastancima organa Srpske napredne stranke koji će na kraju doneti odluku o svemu – kratko je prokomentarisao Đurić.
Poslednji komentari
  • Boki Vreme: 09.04.2014 13:27h

    Ako je ovo tacno,onda je sve sto govori Vucic zamazivanje ociju. Niko nikada nije objasnio ko je ovaj lik i odakle mu ogromno iskusto na osnovu kojeg je savetnik predsenika. O mestu sefa diplomatije je ilizorno i govoriti.....katastrofa!!!

  • Djuro Vreme: 09.04.2014 14:17h

    Сачувај ме Боже!..

  • vera Vreme: 09.04.2014 16:36h

    ovo je da covek vristi i da u ovu vest neveruje. Ima li sta gore danas od ove vesti?

  • Bata Srećko Vreme: 09.04.2014 17:35h

    Čestitam ako je to tačno ! Mlad i školovan čovek koji govori ako se ne varam pet stranih jezika. Nek vam je sa srećom i puno uspeha i sreće u radu !

  • DSV Vreme: 09.04.2014 18:05h

    A STA LI CE biti onda Nikolicev SIN????????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP