Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Markov cimer štrajkuje glađu!

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 25.02.2013 - 00:02:00h | Komentara: 6

Dušan Morača (57), vlasnik TV „Duga“ i TV „Astra“ i cimer Marka Miškovića (32), osumnjičen za prevare sa SMS-ovima i kvizovima, u zatvoru štrajkuje glađu, saznaje „Alo!“.

Očajan: Dušan Morača

Očajan: Dušan Morača

- Moj otac se treći mesec nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a na štrajk se odlučio kako bi skrenuo pažnju na to da sedi pritvoren, iako postoje realni uslovi da se brani sa slobode. Želi da se oduzeta TV oprema vrati ljudima koji nemaju veze sa slučajem i da oni nastave rad jer radiMAmo u nehumanim uslovima. Pokušali smo da ponudimo tužilaštvu jemstvo u vidu nekretnina, ali nam je rečeno da je to u ovoj fazi preuranjeno. Otac je 6. februara otpočeo štrajk glađu i odbija zatvorske obroke. Za šest dana štrajka oslabio je osam kilograma. Mi se nadamo da će zdravstveno izdržati i izaći bez posledica, zdravlje mu je narušeno pošto je astmatičar, a pre manje od godinu dana je operisan - izjavila je za „Alo!“ Jovana Morača, kćerka pritvorenog Morače, koja na TV “Duga” radi kao voditeljka.


Teši cimera i nada se skorom izlasku: Marko Mišković

Teši cimera i nada se skorom izlasku: Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Kako naš list saznaje, Moraču od štrajka nastoje da odvrate njegovi cimeri, među kojima je uhapšeni Marko Mišković, sin biznismena Miroslava Miškovića. Kako „Alo!“ saznaje, u sobi sa njima je i Slavoljub Korićanac, bivši zamenik predsednika Izvršnog odbora Agrobanke, uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebe prilikom dodele kredita i još jedan pritvorenik. Zbog Marka Miškovića, ostala trojica cimera nemaju pogodnosti kao drugi zatvorenici.


- Marko, Morača, Korićanac i njihov cimer iz ćelije imaju poseban režim u zatvoru i idu u šetnju kada nema drugih pritovrenika u krugu zatvora, što sa ostalima nije slučaj. Njih četvorica su 24 sata zajedno i osuđeni su jednan na drugog. U sobi koja ima dva metalna kreveta na sprat i WC, oni jedu i spavaju. U sobi imaju TV, a dobijaju dnevnu štampu i knjige koje im šalje porodica - navodi naš sagovornik i napominje da se pritvorena četvorka dobro slaže.

Naš izvor otkriva i da se Marko nada da će biti ubrzo pušten na slobodu, jer su saslušani skoro svi svedoci protiv njega.

- Marko je u pritvoru kako ne bi uticao na svedoke, a kada oni budu saslušani, nada se da će ga pustiti na slobodu - otkriva naš izvor.

Hoće narukvicu

Dušan Morača predložiće tužilaštvu da mu odredi kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice, reako je za “Alo!” njegov advokat Borivoje Borović. Isti zahtev uputiće i njegov sin Savo Morača (30), uhapšen po istom osnovu. Oni tvrde da nemaju nameru da beže, da će sudu ostaviti pasoše, te da nema osnova da ne budu u kućnom pritvoru.

Ćeliju dele dva meseca
Morača je uhapšen 27. novembra prošle godine sa još 17 osoba, a ubrzo mu se u ćeliji pridružio i sin Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga”. Marko Mišković i njegov otac uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su počinili zloupotrebe u postupcima privatizacije putarskih preduzeća.

Poslednji komentari
  • iv Vreme: 25.02.2013 13:49h

    Sećam se ovog lika sa TV. Dno dana novinarstava i komentara. Od njega se i očekivalo da će biti lopuža i kriminalac. Za takve spodobe je samo doživotna!

  • kondor Vreme: 25.02.2013 15:12h

    @iv , sto napisa bre taj glupi komentar , ja za tebe isto mogu da tvrdim , kod nas Srba je svako lopuza ako nesto poseduje . Ne mozes coveka i najvecu lopuzu da osudis be dokaza , pravosudje ima zadnju rec , a nekoga napamet nazivati lopuzom i dozivotnu robiju , moze samo onaj ko nema veze sa vezom .

  • Stojan Vreme: 25.02.2013 16:21h

    Oce covek da izadje, dosadio mu zatvor. Neki uzmu turpiju u ruke... drugi strajkuju gladju. U odnosu na cimere i nije mnogo uzeo.

  • dejan Vreme: 25.02.2013 18:02h

    Kviz TV DUGA Nagrada 2000e Pitanje:Kako se priziva lik koga glumi Lane Gutovic u filmu Tesna Koza 1.gledalac-Kojic zao mi je nije tacno 2.gledalac -Sokic zao mi je nije tacno 101 gledalac-a da nije Djoda? ......... toliko o nevinosti

  • Alex Stojanovic Vreme: 26.02.2013 18:07h

    Taj Dušan Morača je nekada bio vidovnjak, lagao narod i "zaradio" dve televizije. Onda je hteo još... Ajd, sad da i ja budem vidovit. Kad se sve ovo završi, on će da izađe i da nastavi po starom, samo će ovoga puta da ima bolje veze jer su zatvorska drugarstva neraskidiva. A, kako stvari stoje, neće ni biti osuđen, jer je naše tužilaštvo krajnje nesposobno. Jedno je uhapsiti, ali završiti proces je potpuno druga stvar, a u tužilaštvu su sve sami amateri...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP