Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAVRŠAVA SE ZGRADA ZA KOJU JE MIRA MARKOVIĆ POSTAVILA KAMEN TEMELJAC

„Markovo porodilište“ postaje bolnica

Autor: D. N. | 10.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U krugu Opšte bolnice „Dr Vojislav Dulić“ u Požarevcu, posle 16 godina počeli su radovi na završetku i prenameni nove bolničke zgrade, površine 9.000 kvadrata za koje je sredstva u iznosu 1,3 miliona evra obezbedila Evropska unija.

Gradnja započeta još 1998. godine: Opšta bolnica

Gradnja započeta još 1998. godine: Opšta bolnica

Ovaj objekat počeo je da se gradi 1998. godine, u vreme sankcija međunarodne zajednice, po ideji Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Kamen temeljac za novo porodilište postavila je njegova majka, predsednica JUL-a, Mirjana Marković. Međutim, radovi su obustavljeni dve godine kasnije, zbog duga prema izvođaču radova, GP „Ratko Mitrović“ iz Beograda. Pošto su dugovi sa zateznom kamatom, narasli na 90 miliona dinara, isplaćeni su tek nekoliko godina kasnije.
U međuvremenu, objekat je počeo da prokišnjava, a zbog jakih vetrova vrata i prozori počeli su da ispadaju. Zbog toga su se u pojedinim delovima nastanili golubovi koji su svojim izmetom izazvali velika oštećenja. Da bi se sprečilo dalje propadanje ovog objekta, odlučeno je da se napravi projekat njegovog završetka i prenamene, na osnovu već postojećeg idejnog rešenja.

Mira Marković i Marko Milošević

Mira Marković i Marko Milošević | Foto: Reuters


– Na javnom tenderu za ponuđača radova, odabrali smo beogradsku „Jugogradnju“, koja je sada krenula sa prvom fazom radova, koju finansira EU, u sklopu prekograničnog programa sa Rumunijom „Zdravlje bez granica“ - kazao je Srećko Bosić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.
Inicijativa za prenamenu porodilišta pokrenuta je još 2006. Na prvom spratu nove bolničke zgrade biće smeštene ginekologija, akušerstvo, porodilište i neonatologija, a na drugom hirurgija i urologija. Termin početka rada nove bolnice još uvek nije poznat, jer će zavisiti od dinamike pristizanja novca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP