Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JACENJUK TVRDI

Masakr u Odesi ruski plan za uništenje Ukrajine?

Autor: RT | 04.05.2014 - 19:02:00h | Komentara: 3

Nasilje u Odesi sa četrdeset mrtvih u petak, deo je 'ruskog plana za uništenje Ukrajine', izjavio je u nedelju premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk.

Novi ukrajinski premijer Arsenij  Jacenjuk

Arsenij Jacenjuk

– To što se dogodilo u Odesi, deo je plana Ruske Federacije da uništi Ukrajinu i ukrajinsku državu – rekao je on na konferenciji za štampu u Odesi, posle niza sastanaka s lokalnim vlastima i udruženjima građana.
– Rusija je ovde poslala ljude da izazovu haos, ali zemlja se mora ujediniti i pomiriti da teroristima koje Moskva podržava, ne bi dala mogućnost da podele naš narod – rekao je Jacenjuk.
– Cilj Rusije je da se ono što se dogodilo u Odesi, ponovi na istoku zemlje – ocenio je premijer i dodao:
– To je plan koji profesionalci finansiraju i organizuju radi manipulisanja običnim ljudima, a naše jedinstvo će biti najbolji odgovor tim teroristima – objasvio je Jacenjuk i rekao da su posle masakra od 2. maja svi visoki gradski policijski zvaničnici otpušteni i da će biti zamenjeni drugima, jer nisu uspeli u svom zadatku.


U crnom odelu i sa crnom kravatom u znak žalosti, Arsenij Jacenjuk je izrazio saučešće porodicama žrtava i obećao da će „pravosuđe pokrenuti istragu da bi se utvrdilo ko nije izvršio svoju dužnost – istakao je.
Po policiji, 42 čoveka su u petak poginula u Odesi tokom sukoba pristalica jedinstvene Ukrajine i pro-ruskih separatista. Među njima su i desetine pripadnika pro-ruskih snaga.


Po izveštaču AFP, nasilje je počelo kada je nekoliko stotina pro-ruskih separatista napalo povorku pristalica proevropskih vlasti u Kijevu, a zatim se zabarikadiralo u Domu sindikata gde je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ubrzo izbio požar.
Ima izveštaja da su zgradu zapalile pristalica proevropskih vlasti u Kijevu.
Poslednji komentari
  • Rodoljub Vreme: 04.05.2014 20:12h

    Sta ovaj covek peica ? Njegovi nacisti izvrsili masakr , a on ovako prica . To nije radio ni Gebels . Jacenjuk ga je nadmasio .

  • misho Vreme: 05.05.2014 06:48h

    jacenjuk zaista dobro pamti.dovoljno mu je da jedan put pročita saopštenje napisano od strane agenta cia koji sedi u njegovom kabinetu,da bi ga bez greške prepričao baš kao I o stanju u odesi.sve je to banda CIAnacistička.

  • Dejan Vreme: 06.05.2014 08:38h

    Ovoga ne bi trebalo voditi u Hag , treba ga odvesti u Sibir.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP