Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZORAN NENEZIĆ DOBIO POSAO U ARHIVU SRBIJE

Mason radi projekat za Ministarstvo kulture!

Autor: I. M. | 16.07.2013 - 23:35:00h | Komentara: 3

Zoran Nenezić, bivši veliki majstor Velike lože Jugoslavije, angažovan je u Ministarstvu kulture i informisanja i Istorijskom arhivu Srbije, gde je zadužen za projekat obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, otkriva „Alo!“.

Angažovan sam  za 40.000 dinara,  to nije nikakva  senzacija: Nenezić

Angažovan sam za 40.000 dinara, to nije nikakva senzacija: Nenezić

Nenezića je, kako saznajemo, za te poslove preporučio Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture i informisanja, koji je u martu govorio i na promociji Nenezićeve nove knjige o slobodnom zidarstvu.


Od Živkovića do Kneževića


Nenezić u svojim knjigama kao masone novog doba pominje Zorana Živkovića, bivšeg premijera, Bojana Pajtića, predsednika vojvođanske vlade, Svetozara Čiplića, bivšeg ministra za ljudska i manjinska prava, Sašu Dragina, bivšeg ministra poljoprivrede, ali i naprednjaka i aktuelnog ministra poljoprivrede Gorana Kneževića. Nenezić u svojoj publikaciji objavljuje i mejl dramskog pisca i nekadašnjeg poslanika LDP-a Nenada Prokića, čije je članstvo suspendovano posle nesuglasica sa Petrom Kostićem, prvim čovekom Regularne velike lože Srbije.

Nenezić je u razgovoru za naš list potvrdio da u Arhivu radi na određeno vreme i da ne zna da li će mu posle 18. avgusta ugovor biti produžen. U Ministarstvu je aktivan kao član komisije za periodične publikacije, a za sebe kaže da, kao i do sada, nije činovnik ovih državnih institucija. On, međutim, nije bio raspoložen da priča o sebi u slobodnom zidarstvu.

- To što sam u Arhivu angažovan za 40.000 dinara nije nikakva senzacija, kao i to da sam slobodni zidar. To nema nikakve veze s mojim poslom ovde. Mešate privatno i poslovno. Zašto je čudno da u Arhivu radi neko ko je dugogodišnji istraživač i ko je objavio 5.000 štampanih strana o istoriji? Zašto vam je važno ko me je preporučio? Čim pitate otkud ja u Arhivu, ne verujem da imate dobru nameru - rekao nam je Nenezić, koji je završio srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu.

Nenezić je autor nekoliko knjiga o slobodnom zidarstvu. Postoje tvrdnje da je upravo on zaslužan za ponovno uspostavljanje masonskog rada na prostorima bivše Jugoslavije. Za velikog majstora Velike lože Jugoslavije izabran je 1990, a posle je navodno isključen iz masonske organizacije. Poslednju knjigu „Srpsko slobodno zidarstvo 1764-1914“ podržao je i Kolarević kao govornik na promociji u martu u Valjevu. Kolarević je svojevremeno sa Nenezićem uradio i intervju za RTS.

Na naša pitanja da li je Zoran Nenezić još član komisije Ministarstva kulture i koje, kada je angažovan u Ministarstvu, ali i u Arhivu, šta ga kvalifikuje da obavlja te poslove i na čiju preporuku je došao u Ministarstvo i Arhiv, od Dragana Kolarevića smo dobili šturi odgovor.

- Zoran D. Nenezić nije bio član nijedne komisije u sektoru za informisanje i medije u 2013, to jest, u periodu u kojem ja vodim sektor. Nisam nadležan za ostala pitanja - odgovorio je Kolarević.
Poslednji komentari
  • space man Vreme: 17.07.2013 08:02h

    izigravaju poziciju i opoziciju i kao svađaju se pred narodom, a u suštini skoro svi su masoni, sede u istoj loži i međusobno se oslovljavaju ''brate'' ! Svi duvaju u istu tikvu i rade sta im se naredi...

  • Mondo Vreme: 17.07.2013 09:47h

    Ne razumem poentu ovog teksta. Da li je trebalo da rec mason ima negativan kontekst? Ili rad za Ministarstvo kulture? ....aha, ovo drugo.....

  • posmatrac sa severa Vreme: 17.07.2013 13:12h

    Masoni i iluminati ce nasu divnu drzavu Srbiju izbrisati sa zemlje.A sto je najbednije, skoro svi koji nesto znace pripadaju nekoj lozi, nekom tajnom pokretu, pa je ostalo jedino jos ono studentske i seljacke populacije koji cute, trpe i mole se da ovo nece u nedogled potrajati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP