Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U PRETHODNA DVA DANA U BEOGRADU ODRŽAN EVROPSKI MASONSKI SASTANAK

Masoni debatovali na tajnim lokacijama

Autor: I. K. | 07.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Samo odabrani krug ljudi mogao je da čuje kakve je planove usred Beograda za budućnost skovao masonski krem Evrope i sveta, koji se tokom prethodna tri dana sastajao na tajnoj lokaciji u prestonici i debatovao o svim aktuelnim temama.

Slobodni zidari iz  Evrope sastančili  u prestonici

Slobodni zidari iz Evrope sastančili u prestonici

Iako će ovo okupljanje verovatno biti prilika da se sa slobodnim zidarima iz više od 30 evropskih podružnica sretnu i naši poznati masoni, među kojima ima i bivših i aktuelnih moćnika, niko od njih ni ovoga puta nije hteo javno da progovori o tome.


U Beogradu
predstavnik i „majke lože“!


Posle dvodnevnog Evropskog masonskog sastanka, danas se održava 45. godišnja skupština Regularne velike lože Srbije, koja ovoga puta ima za našu masoneriju poseban značaj, pošto se proslavlja i 95 godina slobodnog zidarstva u Srbiji.
- Skupštini će prisustvovati predstavnici više od 20 velikih loža iz celog sveta, a posebno se ističe poseta velikog kancelara Ujedinjene velike lože Engleske (UGLE), jednog od najviših predstavnika takozvane „majke lože“ i jednog od najbližih saradnika velikog majstora UGLE – Vojvode od Kenta - najavljeno je u saopštenju.

- Mene su pominjali u raznim kontekstima, jer sam javna ličnost, pa i da sam mason. To su priče za malu decu. Nemam pojma da se održava takav skup i stvarno nemam veze s tim - rekao nam je glumac Branislav Lečić, koji je samo jedan od mnogih koji je u medijima označavan kao član masonske lože.


Tako su na mnogim objavljenim spiskovima najuticajnijih slobodnih zidara u Srbiji osvanula i imena ministra kulture Ivana Tasovca, lider DS-a Bojana Pajtića, glumaca Dragana Bjelogrlića i Bogdana Diklića, bivših ministara Gorana Kneževića, Svetozara Čiplića i Saše Dragina, poslanika Zorana Živkovića i mnogih drugih.


Da li je neko od njih ispratio veliko okupljanje evropskih masona u Beogradu juče nismo uspeli da saznamo, jer niko od onih koje smo pozvali, kao i do sada, nije želeo da javno govori o svojim masonskim zaduženjima i aktivnostima.

Centralni masonski  hram u Beogradu

Centralni masonski hram u Beogradu

Takav stav nije promenio ni prvi među njima Ranko Vujačić, veliki majstor Regularne velike lože Srbije, koji je jedan od retkih masona koji propagira upravo suprotan koncept - da masoni ne treba da kriju svoj identitet i da „svaki treba da bude ponosan što je mason“.

U šturom saopštenju pomenute lože, javnost je jedino obaveštena da je u prethodna dva dana u Beogradu održan Evropski masonski sastanak, kao redovni godišnji skup evropskih loža, a da je ove godine poseban kuriozitet dolazak četrdesetak članova Masonskog hora iz Norveške.

- Na skupu će se pored ritualnog rada, razmeniti informacije i obraditi aktuelne teme iz oblasti slobodnog zidarstva u Evropi, o sadašnjosti, ali i o budućnosti evropske masonerije - navodi se u kratkoj informaciji organizatora.
Poslednji komentari
  • 888 Vreme: 07.06.2014 08:44h

    Hoce li nam Masoni sa svojim jakim vezama povratiti ; CG,Dubrovnik,Kosovo,Skadar,Srpsku Krajinu i da budemo najaca drzava u svetu i da se sve vrti oko nas.Ako hoce evo mene u masone

  • Nislija Vreme: 07.06.2014 16:16h

    Proizvodiš li neprskane jabuke, podižeš li dasku na šolji...?

  • Centurion Vreme: 07.06.2014 16:33h

    Kraj se unapred zna ...hahahhahahahaha

  • pustahija Vreme: 07.06.2014 16:44h

    ovi masni su smesni,koja su to ludila u glavama tih ljudi.pomalo me to brine,ipak je zdravlje coveka najvaznija stvar,prava terapija bi ucinila cudo od njih...hahahahaahaahaaaa!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP