Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU ČULI ZA TO?

Matičarima cipele od 105 000 dinara!

Autor: novosti.rs | 09.12.2014 - 09:40:00h | Komentara: 1

Na spisku javnih nabavki opštine Voždovac za 2013. godinu nalazi se i obuća za radnike matične službe. Zaposleni tvrde da nisu dobili obuću, kao i da nisu ni čuli za tu ideju.

Cipele

Foto: Profimedia

Opština Voždovac prošle godine bila je široke ruke pa su "siću" od 105.000 dinara izdvojili za obuću za matičare. Istina je da radnici Matične službe grada izlaze na teren i habaju cipele, ali matičari pri Opštini Voždovac potvrdili su da su ostali kratki za "planirani" par novih cipela.

opština Voždovac

Opština Voždovac

U Informatoru o radu Gradske Opštine Voždovac na spisku javnih nabavki za 2013. godinu, u periodu između novembra i decembra, navedena je i nabavka obuće za matičare. Kako je u tom trenutku za ovo područje bilo angažovano sedam matičara, to bi značilo da ih je opština častila, očigledno, kvalitetnim cipelama po ceni od 15.000 dinara.

Cipele

Cipele | Foto: Profimedia

-Kakve cipele od opštine, prvi put čujem za to - začuđeno kaže matičarka sa Voždovca. - Nismo ih dobili, naravno, a nisam znala ni da su planirane. Uostalom što bi nama opšina nešto kupovala, kada smo u nadležnosti grada?

GRAD PROSLEĐUJE NOVAC OPŠTINI?

Iz opštine Voždovac potvrdili su da su u obavezi da vrše nabavku svi sredstava za nesmetano funkcionisanje Odseka za lična stanja građana i vođenje matičnih knjiga.

-Sredstva obezbeđuje Grad Beograd po osnovu člana 3 i transferiše opštini. Nabavka obuće je u planu javnih nabavki Opštine Voždovac za 2013. godinu i sprovedena je u periodu između novembra i decembra prošle godine - piše u zvaničnom odgovoru.

Iako su im kancelarije u opštinama, sve matične službe od januara 2010. su u nadležnosti gradske uprave. Istina, zajedničkom odlukom grada i opštine vrši se nabavka svečanog odela, propisanog pravilnikom, ali u to ne spada obuća.

-Svakom matičaru sleduje odelo, koje se dobija prilikom stupanja u službu, i kroz nekoliko godina ponovo, ako se pohaba. Tokom svog dugogodišnjeg staža, iskreno, nisam čula da je iko ikada dobio cipele, niti da je bilo reči o tome - tvrdi Gordana Zorić, matičarka pri Opštini Stari grad.

Matičari sa Voždovca i dalje će venčavati u sopstvenoj obući, ali ostaće nepoznato gde se "pohabalo" 105.000 dinara, ako ne u cipelama.

Poslednji komentari
  • poreski obveznik Vreme: 11.12.2014 16:55h

    Pa u cemu je problem sa opstinom. Za dva para cipela koje su kupili to je 2 x 52.500=105.000 Ispade da psorlsi clanak nije verodostojan i da se lose izneli podaci a onda se ista opstinska struktura obrati sa upola manjim iznosom, naravno za 1 par. Ne d abi im ja dao 2.500 dinara za cipele pa nek setkaju... dokle Srbijo!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP