Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽI POVRATAK REE U HRVATSKU

Matijević: Nije htela da rodi i nasrnula je na mene nožem!

Autor: Tanjug | 22.10.2013 - 15:10:00h | Komentara: 5

Robert Matijević, otac trogodišnje Ree Matijević, tvrdi da je njegova supruga Nataša obmanula i izmanipulasala i srpsku i hrvatsku javnost pričama da ju je zlostavljao, i traži da se omogući povratak devojčice u Hrvatsku kako bi se nastavio postupak o starateljstvu pred naležnim sudom u Zagrebu.

Nataša Matijević sa malom Reom

Nataša Matijević sa malom Reom | Foto: Aleksandar Stanković

Prethodnih dana su gradjani Ljiga organizovali više protesta kako devojčica ne bi bila predata ocu, kako je presudio Osnovni sud u Valjevu, po odredbama Haške konvencije o otmici deteta.


Majka Nataša je prethodno u Zagrebu dobila starateljstvo nad detetom, ali je brakorazvodna parnica u toku, a ona je pre tri godine iz Zagreba pobegla sa detetom u Ljig, jer je, kako tvrdi, trpela nasilje u porodici od supruga.
Robert Matijević, sa druge strane, navodi da nikada nije ni fizički ni psihički ni seksualno zlostavljao Natašu Matijević, da ona ne govori istinu i da je "izmanipulisala celu srpsku i hrvatsku javnost".

On tvrdi da je sa Natašom bio u kratkoj i burnoj vezi tokom koje je ona ostala u drugom stanju, a pokazao je i SMS poruke za koje tvrdi da mu ih je slala Nataša, kada je zatrudnela, a u kojima navodi da je zakazala abortus jer ne želi da rodi dete.

– Za nju je to bio kraj života, nije htela da rodi, nasrnula je na mene nožem i htela je da me ubode. Zakazala je i pobačaj. Dao sam joj novac za pobačaj i otišao u Zagreb jer je na mene potegnula nož – kaže Matijević, koji je objašnjenje tražio putem e-maila u kojem mu je odgovorila da nije srećna s njim.

– Na dan kada je bio zakazan pobačaj Nataša me zvala i rekla: "Ha, ha, imaćemo bebu" – priča Matijević.

Matijević je odbacio navode svoje supruge da joj je uzeo pasoš, da nije mogla nigde da putuje i da je bila zatvorena u kući, navodeći da je nekoliko puta dolazila u Srbiju i prešla granicu, a što je veoma lako proveriti.

Nakon toga, Matijević je pokazao kuću u kojoj su živeli i naveo da nema rešetke ne prozorima i da se nalazi na 150 metara od velike policijske stanice u Zagrebu u koju je Nataša mogla da ode da je zaista trpela zlostavljanje.
"Uvek je sa mnom putovala kada sam dolazio u Srbiju. Božić 2010. godine smo dočekali u Ljigu sa njenom porodicom", rekao je Matijević na konferenciji za novinare u Beogradu, tvrdeći da je morao da radi "od jutra do sutra da podmiri prohteve svoje supruge koji su bili veliki".

Robert Matijević

Robert Matijević na današnjoj konferenciji | Foto: Dušan Milenković

Matijević navodi da se njegova supruga nekoliko puta obratila centru za socijalni rad i da je jednom čak bila i bolnici, tvrdeći da ju je on udario u nos, ali on tvrdi da to nije istina.

Prema njegovim rečima, nakon svega toga, određeno je, od 1. decembra 2010. godine, sprovođenje nadzora nad njihovom porodicom, a ubrzo je nakon toga Nataša zatražila da bude smeštena u sigurnu kuću u Zagrebu.
"Znači to je nova laž koja pada u vodu da ju je socijalna služba smestila u sigrunu kuću. Ona je zahtevala da je smeste u sigurnu kuću", rekao je Matijević i prikazao dokumente za koje tvrdi da to i dokazuju.

Ubrzo nakon toga, naveo je Matijević, usledila je Natašina tužba za razvod braka, ali se nijednom nije pomenulo da će ona odvesti Reu u Srbiju, što je kasnije učinila.

On tvrdi i da je njegova supruga zatražila da mu bude oduzeto roditeljsko pravo i da se odredi mera zaštite od nasilja u porodici da ne može da joj priđe na 50 metara.

Matijević je, zbog celog slučaja, zatražio i prijem kod vicepremijera Aleksandra Vučića ili ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića, jer tvrdi da je cela priča ispolitizovana.

"Nažalost, u sve se uključio srpski politički vrh. Postupak u Srbiji traje tri godine i njega je pokrenula Republika Hrvatska. Žao mi je što su (savetnik predsednika Srbije Oliver) Antić, Vučić i Selaković dali izjave za medije o ovom slučaju, jer ne znaju njegovu pozadinu", naveo je Matijević.

On je rekao da zbog toga bio u Vladi Srbije i Ministarstvu pravde i tražio prijem, dodavši da mu je rečeno da će ga oni primiti.

Matijević je rekao da mu je žao što država Hrvatska nije zaštitila Reu jer ceo državni vrh te zemlje zna da je dete prešlo granicu sa pasošem Srbije, iako tada nije imala njeno državljanstvo već samo hrvatsko.

"To je ono što takođe treba ispitati", rekao je Matijević, koji je, na pitanje zbog čega njegova supruga sve to radi, rekao da je to pitanje za nju, a da protiv njega nikada nije vođen nijedan postupak.
Poslednji komentari
  • nadica Vreme: 22.10.2013 16:28h

    Ako nije zlostavljao zenu, zasto je sud onda dodelio starateljstvo majci srpkinji i to u sred Zagreba i zasto je dete puno trauma!!! Treba mu oduyeti, posle svega, i pravo da vidja dete, bez prisustva majke ili nekog drugog sa majcine strane.

  • MIlos Vreme: 22.10.2013 16:34h

    Ja verujem coveku. Ovoj zeni ne verujem.

  • Bata Vreme: 22.10.2013 18:44h

    Oterati ovog napasnika, i siledjiju iz porodice Matijevic, u PM, i zastititi prava na normalan zivot maloj Rei i njenoj majci. Zasto je bila u sigurnosnoj kuci u Hrvatskoj ? od medenih kolaca, ili je morala da pobegne od monstruma. Drzava Srbija mora da stiti svoje gradjane, a ne na ih prepusti na milost i nemilost hrvatskim siledjijama !

  • mila Vreme: 23.10.2013 00:09h

    Razbaskario se covek,pa ,,uzdize svoja dobra dela",a jos kada je rekao da je njegova tasta isla na sajam cveca,kao da je otisla na mesec,a on joj to omogucio?!Koliko li je tek Natasi ,,nabijao na nos" njegova dobra dela?Jadnik.Glumi zrtvu i pacenika,a vredja jednu cestitu porodicu.Da li bi njega iz onolikog Zagreba neko podrzao istom zestinom,kao sto su Natasu podrzali njeni sugrdjani?Ne bi.Pogadjajte zasto.Pa valjda ,,zato sto je toliko dobar",zato sto ga poznaju dobro,ko je on i na sta je sve spreman,ne iz razloga ,,roditeljstva",vec radi trijumfa.Sram te bilo tvojih lazi Roberte.

  • Milos Vreme: 23.10.2013 17:57h

    A zasto mislite da ta zena ne laze? Setite se samo one manekenke sto je napakovala silovanje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP