Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA NAD BRUKAMA

Maturant (55) vodi javno preduzeće!

Autor: Ivana Kljajić | 12.02.2014 - 15:11:00h | Komentara: 21

Stara Pazova verovatno je jedina opština u Srbiji koja je na direktorsko mesto javnog preduzeća postavila maturanta! “Alo!” otkriva da je Dragiša Lajović (55) seo u fotelju JP “Urbanizam” Stara Pazova iako kao nesvršeni gimnazijalac nije ispunio osnovni kriterijum na konkursu - da ima visoki, viši ili barem srednji stepen stručne spreme!

Naš list je došao u posed rešenja o njegovom imenovanju na četiri godine, u kojem Skupština opštine Stara Pazova 24. septembra 2013. uz Lajovićevo ime navodi da je “maturant gimnazije” i, uz to, jedini sa regularnom prijavom.

Barem nije hteo da  kupi diplomu, poput mnogih drugih: Lajović

Barem nije hteo da kupi diplomu, poput mnogih drugih: Lajović

 - Na konkursu je blagovremeno podneta jedna potpuna i razumljiva prijava, i to kandidata Dragiše Lajovića... Polazeći od obaveze ocenjivanja i rangiranja kandidata, komisija je sprovela izborni postupak ocenjivanjem stručne osposobljenosti kandidata, analizom dokaza priloženih uz prijavu, usmenim razgovorm i testiranjem opšteg znanja i utvrdila rezultat za kandidata - piše u obrazloženju, ali se ne navode konkretne ocene.
U javnom konkursu, koji je Skupština opštine raspisala 25. juna prošle godine, jasno se navode uslovi za imenovanje direktora - visoka, viša, i tek na kraju srednja stručna sprema.

542 Lajović se dokopao direktorske funkcije u “Urbanizmu” još 2009, pa je novim rešenjem samo formalno prestao njegov status vršioca dužnosti. Kako su nam rekli meštani Stare Pazove, on je prethodnih dvadesetak godina bio u privatnom biznisu u građevinarstvu, a neposredno pre šefovanja u javnom preduzeću bio je član gradskog veća iz grupe građana “Preporod”, koju su mahom činili lokalni biznismeni. Lajović, koji je član rotari kluba u Staroj Pazovi, sada je kadar Jedinstvene Srbije, koja je 2010. u Staroj Pazovi nastala upravo iz “Preporoda”. Osim JS-a, većinu u opštini čine SNS, DSS, deo SPS-a i Grupa građana “Pazovački pokret”, nastao od dela odborničke grupe DS-a.

Nezgodan termin

U opštini Stara Pazova juče nije bilo moguće stupiti u kontakt ni sa Lajovićem niti sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem. Na naše pitanje kako je kandidat bez zadovoljavajuće stručne spreme dospeo na mesto direktora javnog preduzeća, u opštini tvrde da je Lajović završio gimnaziju, ali da je na zvaničnom rešenju o njegovom imenovanju izabran nezgodan termin “maturant gimnazije”.

- Verovatno je želeo da istakne da nije završio bilo koju srednju školu, nego baš gimnaziju, pa su pravnici u rešenju stavili “maturant”. Ma kako tumačili taj termin, Lajović ima srednju stručnu spremu - kažu u opštini.

Poslednji komentari
  • dama Vreme: 12.02.2014 15:30h

    Zvanje maturanta gimnazije se stiiče kada se završi srednja škola - gimnazija.Da li je to dovoljno za to radno mesto drugo je pitanje.

  • djokara Vreme: 12.02.2014 16:14h

    Sta jeo vde cudno,pa nama drzavu i preduzeca vode neskolovani ljudi,zato nam je ovako kako nam je ....

  • Декац Vreme: 12.02.2014 16:17h

    Сваки посао треба да воде људи који су за то способни! Ако човек показује лидерске склоности и виде се иза њега резултати рада зашто да не? Није ли министар у садашњој аустријској влади несвршени студент са 29 година?! Људи препознали способност и човек је тамо где је! Диплома не значи да си богом дан да обављаш неки посао или да је само факултетски образован човек способан да руководи било чиме! Када ћете се ослободити комунистичке ураниловке и комунистичког начина размишљања!

  • lakozapamcenje Vreme: 12.02.2014 16:55h

    Neka se ugleda Lajović na prvog čoveka naše zemlje - on je živi dokaz da se i u poodmaklim godinama može pošteno studirati na prestižnom fakultetu, i sve završiti u ekspresnom roku.

  • sneza Vreme: 12.02.2014 17:22h

    Nece nezaposleni da se lepo prijave na konkurs pa to ti je! Samo se on, brizan prijavio! Eto kakvi smo mi neradnici! Ne konkurisemo, pa nam djavo kriv!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP