Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKA ČAST DECO!!!

Maturanti se odrekli skupocenih odela i dali pare u humanitarne svrhe!

Autor: kossev.info | 14.05.2014 - 13:26:00h | Komentara: 3

Gimnazijalci Severne Kosovske Mitrovice odrekli se maturske toalete za 27. maj kako bi pomogli bolesnoj deci; umesto skupih haljina i odela, nosiće majice sa natpisom "Bez 5 minuta glamura, ne propada matura," a novac koji sakupljaju, poslaće u humanitarne svrhe.

Matursko veče

Bitna je ekipa a ne glamur: matursko veče | Foto: Mitar Mitrović

Za tačno dve nedelje još jedna generacija đaka gimnazije u Severnoj Kosovskoj Mitrovici završiće svoje četvorogodišnje školovanje. Matura ove generacije će, međutim, biti drugačija od dosadašnjih, jer su dva od tri odeljenja završne godine ove škole odlučila da umesto trošenja novca na sve skuplju matursku toaletu, taj novac pošalju za lečenje bolesne dece.

Maturanti

Maturanti iz severne Kosovske Mitrovice

Maturanti će, umesto haljina i odela, za svoje matursko veče nositi majice sa natpisom “Bez 5 minuta glamura ne propada matura,” i u njima, u najvažnijoj noći svog tinejdžerskog školskog doba - plesati igre svog života.
Iako u ovoj akciji ne učestvuju svi maturanti, mladići i devojke koji će nositi obične majice na glamuroznoj zabavi i sakupljati novac u humanitarne svrhe, ne zameraju svojim vršnjacima koji će blistati u svili, satenu i čipki, jer znaju koliko je ovaj dan važan za svakog maturanta.
“Nas je gotovo 60 maturanata i svi imamo različite stavove i razmišljanja. Zato razumem da ne možemo da se složimo da svi isto postupimo. Ipak, ponosna sam na svoju generaciju koja je odlučila da ima drugačiju maturu. Plan je da se ‘odreknemo’ maturskih haljina i odela, te da taj novac, koji bismo potrošili za sve te preskupe stvari, a koje ćemo obući samo jednom - doniramo i tako pomognemo nekom kome je ta pomoć potrebna,” rekla je za KoSSev jedna od učenica iz grupice devojaka, koja je insistirala da za sada ne objavljujemo ni jedno ime.
Oni, kako kažu, ne žele da se iko izdvoji, zato što ovo nije akcija koju organizuju da bi bila medijski propraćena, već se radi o njihovoj privatnoj odluci. “To je bila samo naša odluka, zajednička,” kažu devojke, ne želeći ni da otkriju ko je inicirao akciju.
Ovi samosvesni srednjoškolci još uvek ne znaju kome će tačno dati sakupljeni novac, ali znaju za dva slučaja bolesne dece kojima je za lečenje potrebna finansijska pomoć. Nadaju se da će njihov gest podstaknuti i ostale njihove vršnjake, ali i sugrađane, da se uključe u humanitarne akcije.
“Danas mi, a sutra neko drugi – danas ćemo mi pokrenuti akciju, a sutra će se neko drugi priključiti, ili sam pokrenuti nešto slično,” rekle su gimnazijalke Severne Kosovske Mitrovice.
Poslednji komentari
  • Ljiljna D.K. Vreme: 14.05.2014 15:08h

    DRAGI MOJI MITROVČANI, POSLE PRELEPOG SPOTA, KOJI STE SNIMILA POVODOM PESME "HAPPY", SADA SAM JOŠ SREĆNIJA I PONOSNIJA ŠTO SAM ROĐENA U KOSOVSKOJ MITROVICI ! PA VI STE ZAISTA PREDIVNI, PRELEPI, PREPAMETNI, PLEMENITI MLADI LJUDI !!! SVAKA VAM ČAST !!! KADA BI SE VAŠI VRŠNJACI, KOJI ŽIVE U MNOGO BOLJIM USLOVIMA OD VAS, BAR MALO UGLEDAO NA VAS, GDE BI NAM BIO KRAJ !!!

  • Duga Vreme: 14.05.2014 15:30h

    Svaka cast omladino, predivno u ovo tesko vreme. Tacno je da glamur nije vazan, da bi slavlje uspelo. Veliki pozdrav od jedne bake!

  • Maja Vreme: 14.05.2014 18:08h

    Svaka cast...Pozdrav i podrska iz Strpca.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP