Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAPRENO

Maturska večera 60 evra!

Autor: Novosti | 25.03.2014 - 09:17:00h | Komentara: 0

Škole, učenici i njihovi roditelji uveliko razmatraju ponude za proslavu mature. Cene od 2.900 do 6.900 dinara. Nastupaju Ivan Ivanović, Ognjen Amidžić, "Akapulko bend"...

Matursko veče

Matursko veče | Foto: Mitar Mitrović

Beogradski maturanti uveliko "većaju" gde će proslaviti matursko veče. Školama su stigle ponude, ali ono što piše treba proveriti i na licu mesta. Zbog toga đaci, zajedno sa profesorima, posećuju prezentacije po hotelima i restoranima kako bi izabrali ono što im najviše odgovara. A, sudeći po cenama, proslava mature će biti veliki udar na kućne budžete. Samo za svečanu večeru potrebno je izdvojiti od 2.900 do 6.900 dinara. Zavisno od hotela ili restorana, manje ili veće ponude "ića i pića", pevača koji su zaduženi za dobru zabavu...
Najpovoljniju cenu ponudio je restoran "Jezero" na Adi Ciganliji, koji već 40 godina organizuje proslave maturskih i apsolventskih večeri, kao i godišnjice mature.
- Cena je 2.900 dinara, uračunati su hrana i bezalkoholno piće u neograničenim količinama - kaže Dragan Marković, upravnik restorana "Jezero". - Nastupa "Skandal bend", a voditelj programa je, mislimo, suvišan, jer đaci sami naprave odličnu atmosferu. Zajedno sa maturantima, proslavi prisustvuje i većina profesora.
Maturanti Pete beogradske gimnazije nekoliko godina unazad kraj školovanja proslavljaju u hotelu "Hajat". Po svemu sudeći, tako će biti i ove godine. Iako je ovo jedna od najskupljih proslava, učenike to mnogo ne brine, a i roditelji su spremni da "odreše" kesu za ovaj važan događaj u životu njihove dece. Cena za "ekskluziv" varijantu je 6.950, a za "klasik" - 6.500 dinara.
I novootvoreni hotel "Kraun plaza" primiće maturante, a cena je 6.900 dinara u četiri rate. Đake će zabavljati Sara Jovanović i "Milan bend", dobrodošlicu će im poželeti voditelj Ivan Ivanović. I nedavno renovirani hotel "Metropol palas" ugostiće maturante po ceni od 6.850 dinara, voditelj je Dragan Marinković Maca, a nastupa "Akapulko bend". U Sava centru proslava mature uz Ognjena Amidžića i "Alegro bend" košta 5.950 dinara, a u vili "Jelena" 5.450 dinara sa "Hua hua bendom" i Banetom Jankovićem.
Odluku gde će biti organizovano matursko veča donosi savet roditelja, naravno, uvažavajući želju đaka.
SLIKE PO 150 DINARA
Svi restorani i hoteli, koji organizuju proslavu mature, imaju svoje "lične" fotografe. Cena slike je, u proseku, 150 dinara, dok je snimak maturske večeri negde uključen u cenu. Oni koji to nisu ubacili u "ol inkluziv uslugu", dodatno naplaćaju. Ipak, video-zapis ne uzimaju svi đaci, jer mogu da ga presnime od kolega.
ĐACI VEĆ BILI "U INSPEKCIJI"
- Naši đaci će matursko veče proslaviti u restoranu "Taš", a cena je 3.600 dinara - kaže Dragoslav Fatić, direktor Građevinske škole. - Njihova delegacija je već bila na prezentaciji, veoma im se svidelo. Učenicima četvrte godine pridružiće se i oni koji završavaju trogodišnje školovanje, pa će svi zajedno slaviti matursko veče.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP