Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVIO PREZENTACIJU SVOG DOKTORATA

„Megatrend“ usvojio Mićinu ostavku

Autor: M. K. - Tanjug - Blic | 15.06.2014 - 07:55:00h | Komentara: 1

Savet Univerziteta „Megatrend“ usvojio je juče ostavku rektora Miće Jovanovića i razrešio ga dužnosti, navodi se u saopštenju te ustanove. Inače, Jovanović je dan ranije najavio da će podneti ostavku na mesto rektora univerziteta i potpredsednika Konferencije univerziteta, što je zatražio ministar prosvete Srđan Verbić, i to samo „zato što on to traži od njega“.

Mića Jovanović  za sutra najavio prezentaciju  svog doktorata

Mića Jovanović za sutra najavio prezentaciju svog doktorata | Foto: Jelena Vučetić

- Ne zbog moralne obaveze, jer nemam mrlju na obrazu. Ako ministar prosvete ima takav zahtev, ja ću ga ispuniti - rekao je on.


Verbić je pozvao Jovanovića da podnese ostavku pošto je međunarodna procedura za proveru Jovanovićevog doktorata pokazala da akademsko zvanje nije stekao na Londonskoj školi ekonomije (London Sćool of Economics) kako je, inače, Jovanović tvrdio. Verbić je rekao da na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka nema doktorske teze rektora „Megatrenda“ i pozvao Jovanovića da objasni tu činjenicu ili podnese ostavku. Jovanović je demantovao navode Verbića i najavio da će to dokazati u ponedeljak, kada će i pitati ministra prosvete šta će učiniti kada se utvrdi da njegova izjava nije bila zasnovana na istini.

- Sad sam u Londonu i upravo držim dokaz da sam govorio istinu. Čim se u ponedeljak vratim, biće sve jasno. Javnosti ću prezentovati taj dokaz, kao i celokupnu dokumentaciju koja je u vezi sa mojim doktoratom i doktorskom disertacijom - rekao je Jovanović.

Mića Jovanović otkazao Olji Bećković, gostuje u "Teškoj reči"


Vlasnik i rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović uputio je SMS poruku voditeljki Televizije B92 Olji Bećković, u kojoj je otkazao gostovanje u emisiji "Utisak nedelje".

 - Poštovana gospođo Bećković, pre svega, ostajem u Londonu jos par dana, pa je to razlog što ne mogu kod Vas u emisiju. Međutim, čak i da mogu, ne bih došao. Predomislio sam se...
Dve godine mi se, gotovo u svakoj emisiji, uneređujete (postoji i drugi izraz) u život i to bez razloga...
Biću, u ponedeljak, na jednoj drugoj TV. Dokazaću istinu, a pomenuću i Vas i Verana. Srdačan pozdrav iz Londona, ovako sabajle.
Ljubi Vas M. Jovanović
P. S. Zbog Vas i Vama sličnih, ne mogu da spavam (vec jedanaestu noć) - napisao je Jovanović u SMS poruci.


Mića Jovanović, koji je trenutno u Londonu, je u "Utisku nedelje" trebalo da pruži dokaze o posedovanju doktorata iz Londonske škole ekonomije.
Jovanović je prethodnop najavio da će u ponedeljak na "jednoj drugoj televiziji" prezentovati dokaze o svom londonskom doktoratu, a onda je Dragan J. Vucicevic ‏noćas objavio sledeći tvit:

Verbić pozdravio ostavku Jovanovića
Ministar prosvete Srdjan Verbić pozdravio je danas odluku o ostavci Miće Jovanovića na mesto rektora Univerziteta "Megatrend", istakavši da to smatra očekivanim i prihvatljivim.


Time se stvaraju uslovi za normalizaciju situacije, rekao je Verbić i dodao da ostaje pri svom stavu o spornom doktoratu, jer je on u ovom trenutku činjenično stanje.


- Ako se bilo šta promeni, uslediće nova izjava na tu temu - rekao je Verbić za RTS.


Na pitanje da li će se preispitivati pojedinačne diplome Megatrenda, ministar Verbić je odgovorio da, pošto Jovanović ima jedan doktorat, niko mu ne osporava pravo da bude mentor drugim doktorantima.


- Niko ne može da spori njegovo pravo da bude mentor i da je mogao da vodi diplomske i doktorske radove na univerzitetu - istakao je Verbić i dodao da to nije formalno pitanje kojim može da se bavi ministarstvo.


Upitan da li planira da se sastane sa Jovanovićem, Verbić je rekao da za sada taj susret nije planiran.


Verbić je istakao i da univerziteti sami treba da se bore za kvalitet doktorata i diplomskih radova i da se njihovo dostojanstvo ogleda u kvalitetu rada.


Ministarstvo nema ingerencije da se meša u posao Komisije za akreditaciju koja je ključno telo koje donosi odluke ko dobija akreditacije, ali Ministarstvo može da utiče indirektno, na primer, kroz izmene zakona o visokom obrazovanju i postavljanje viših standarda za dobijanje akreditacija, objasnio je Verbić.

Poslednji komentari
  • mila Vreme: 15.06.2014 10:08h

    Šta bi dr prodavaču magle,nemaš hrabrosti da se suoćiš sa Bećkovićkom već bežiš kod onog što frflja na pinku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP