Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR POLICIJE NAJAVIO SUŠTINSKE REFORME

Menjamo sistem, a ne samo generale

Autor: B. Janačković | 12.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da će direkcija policije i ministarstvo uložiti ogromnu energiju da reforme u policiji ne budu samo personalne već suštinske i da „ljudi posle kratkog vremena vide da policija efikasnije i brže radi svoj posao“.

Raport u Nišu

Raport u Nišu | Foto: K. Kamenov

Upitan koliko će biti još smenjeno generala u policiji i zbog čega se to radi, Stefanović je kazao da niko nije licitirao sa bilo kakvim brojem niti imenima kada se govorilo o tome i da se „uvek radilo o sistemu“.


- Kada hoćete da govorite o istinskoj reformi, uvek se radi o reformi sistema. Moja želja je da reformu policijskog sistema sprovedemo tako da policija bude efikasnija, da radi bolje, da izbegnemo bilo kakve sumnje javnosti u korupciju unutar policije i bilo kakve zloupotrebe koje policijski službenici s vremena na vreme čine što smo pokazali kada smo uhapsili šest saobraćajnih policajaca u Kniću koji su se ogrešili o svoju dužnost i koji su osumnjičeni da su uzimali mito. Takvi primeri i primeri određenih smena, pokazuju da želimo da poboljšamo rad policije - objasnio je Stefanović. On je juče u Nišu prisustvovao skupu posvećenom jačanju saradnje tužilaštva i policije.

- Ovde u Nišu razgovarali smo sa načelnikom policije, ja od njih tražim da dišu kriminalcima za vrat, da građani ovog i bilo kog drugog mesta u Srbiji osećaju potpunu sigurnost i da policija radi svoj posao najbolje moguće. To je nešto na čemu ćemo raditi svakodnevno. Niko neće biti pošteđen ako se ogrešio o zakon i tu neće biti izuzetaka - Stefanović.

Peter Burkhard, šef misije OEBS-a u Srbiji, ukazao je da nedostatak saradnje može imati teške posledice po tužilaštvo i policiju ali najviše po građane Srbije.

- Ako policija i tužilaštvo i policija ne ostvare timski rad, okrivljeni dugo sedi u zatvoru iščekujući suđenje. Curenje informacija ugrožava pretpostavku nevinosti i pravo na pravično suđenje, dovodi do malog broja osuđujućih presuda i narušavanja poverenja u krivičnu pravdu, istakao je on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP