Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SRBIJE O REFORMAMA ZA NOVI NIN

Menjamo stanje duha naroda!

Autor: E. A. | 22.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Reforme su pitanje opstanka Srbije, poručuje premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za nedeljnik NIN. Ističući da pod reformama koje njegova vlada sprovodi ne misli samo na mere štednje, niti na sve ono što će se u ekonomiji uraditi u narednom periodu, premijer je, između ostalog, naveo:

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

“Reforme su promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih vrednosti koje mu razni mešetari prodaju. Reforme su, takođe, i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga na zemlji za šta se treba potruditi”.


Predsednik Vlade takođe je podvukao da su reforme, na kraju, i dokaz da možemo da budemo ravnopravni sa svim drugim zemljama i narodima, vredni koliko su i oni, i uspešni koliko su i oni. Samim tim, kako je naglasio, reforme su i jedini način da Srbija prestane da se bavi “belosvetskim zaverama”, već da, konačno, počne da se bavi sobom.

“Dakle, reforme su i san, i cilj i način. Lično, mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog - a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo - nego i opstanka Srbije”, piše Vučić u autorskom tekstu za jubilarni broj, kojim NIN obeležava 80 godina od osnivanja.

Premijer je istovremeno napisao da veruje u Srbiju kao uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, sa novim fabrikama, sa ljudima koji rade, i koji se ničega više ne stide, a najmanje sebe i svoje zemlje. On je istakao da veruje u pristojne ljude, u pristojnoj državi i, vrlo brzo potom, i u evropskoj državi.
„Vidim nove industrije, investicije, poljoprivredu koja pravi razliku, vidim veze sa svetom, Evropom i regionom, preko novih puteva, železnice, velikog aerodroma”, piše Vučić.

Vučić sa liderima sveta u Davosu

Premijer Vučić učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, koji je prema mišljenju ekonomista odlična prilika da se skrene pažnja da je Srbija krenula u reforme. Premijer Srbije imaće brojne bilateralne razgovore sa vodećim globalnim političarima. Premijer će se sresti sa kineskim premijerom Li Kećiangom, premijerom Turske Ahmetom Davutogluom, potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i drugim svetskim ličnostima - sa kojima će razgovarati o politici Srbije, investicijama i drugim temama od značaja za našu zemlju.

Poslednji komentari
  • boris Vreme: 22.01.2015 08:24h

    Au,ali si ti odlutao,majsote...spusti se malo na zemlju gde je evro 135 dianra,neka ti to neko javi...

  • nenad Vreme: 22.01.2015 09:23h

    Kako ....dobrim primerom ....ja to sem priče nevidim ....afera za aferom ...nepoštovanje zakona ...Vulim....Babić ...partijsko zapošljavanje ....deljenje gradskih lokala prijateljima ...pritisci na obdusmana I na medije ...itd ....ako sa na taj način menja duh onda nemojte da gubite vreme u tom pravci smo već promenjeni to su uradili ovi pre vas a za vas smo glasali da to promenite ...narvno nismo očekivali ali smo se nadali ...naravno ima još šanse ako to želite ali .....

  • Rade Vreme: 22.01.2015 09:23h

    Danas nam bajke priča čuveni pisac za decu Alexander Wolfer - Serbische Andersen.

  • Svetozar Vreme: 22.01.2015 11:16h

    Jeli on normalan, ako je istina da je izgovorio tu recenicu? Ako jeste sto odmah niste pozvali lekare? Poruka njemu, prvo ti ojacaj i oslobodi se straha, pa onda na dela. A sto se tice stanja duha-NISI TI TAJ-SIGURNO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP