Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PREDSTAVIO PLAN ZA IZLAZAK IZ EKONOMSKE KRIZE

Mere za preporod!

Autor: B. Jelovac | 19.09.2014 - 08:25:00h | Komentara: 7

Premijer Aleksandar Vučić predstavio je sinoć reformske mere, koje je dobrim delom izneo i u svom ekspozeu kada je preuzeo funkciju, koje će, kako je rekao, omogućiti da Srbija već za dve godine bude mnogo bolje mesto za život.

Vučić juče na svečanom otvaranju fabrike u Subotici

Vučić juče na svečanom otvaranju fabrike u Subotici | Foto: RAS

Vučić je naveo da će reforme biti teške, ali racionalne, da plate neće biti smanjene u privatnom, već u javnom sektoru, i da će najsiromašniji građani, kao i najugroženiji radnici i penzioneri biti zaštićeni.


- Srbija ima plan kojim će završiti reforme, a 2016. godine rast privrede biće dupliran u odnosu na projekcije međunarodnih finansijskih institucija od 1,35 odsto godišnje, i Srbija će tada biti među državama sa najvećim privrednim rastom u Evropi. Plate neće biti smanjene u privatnom već u javnom sektoru, gde je republički prosek 56.000 mesečno.
Te plate su veće od onih u privatnom sektoru, što nijedna država ne bi mogla da izdrži. Inače, realna prosečna plata u Srbiji iznosi 50.000 dinara, jer radnici određeni deo primaju na ruke. Same reforme neće biti lake, ali ne treba stvarati paniku. Panike je trebalo da bude onda kada smo trošili više nego što smo zarađivali - rekao je Vučić juče, otvarajući u Malom Bajmoku kod Subotice fabriku veša „Gordon“, koju je osnovala italijanska „Kalcedonija“, a u kojoj će do kraja godine biti zaposleno 150 radnika, a 2015. još 450 ljudi.

Premijer je takođe naveo da je Srbija hiljadama milja daleko od bankrota, bez obzira na to što je prethodna vlast zadužila zemlju do krajnjih granica (više od 70 odsto bruto nacionalnog proizvoda).

- Srbija sada može da se zaduži neuporedivo lakše i brže nego pre dve ili tri godine, jer vodi produktivnu politiku koju poštuju međunarodne institucije. Međutim, kukanjem i lenstvovanjem nećemo postići nikakve rezultate. Ako počnemo da menjamo od sebe, a uveren sam da imamo snage za to, siguran sam da ćemo biti na pravom putu - rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • milka Vreme: 19.09.2014 08:31h

    e,ako dobije sledece izbore,ne znam sta je sa ovim narodom

  • iggy Vreme: 19.09.2014 09:59h

    Posle 2 i po godine na vlasti, umesto da su tu rupu u budžetu popunili parama od doprinosa od novootvorenih radnih mesta, boljom naplatom PDV-a, uplatom doprinosa na realnu platu a ne minimalnih doprinosa i za one sa VI i VII stepenom, ukidanjem subvencija na poljoprivredno zemljište onima koji ga uopšte ne obradjuju i naravno otpuštanjem partijskog kadra iz državnih i javnih preduzeća, da je sve ovo dobro uradjeno NE BI bilo potrebe za smanjenjem plata a pogotovo ne penzija onima koji su te pare tokom radnog veka zaradili.

  • Nis Vreme: 19.09.2014 10:42h

    Mere za beograd na vodi!

  • promilko Vreme: 19.09.2014 11:19h

    Pre će mo mi roditi mečku nego što će iole bolje biti.Njihovo obećanje za bolje (malo)sutra nemože se videti ni sa HABL teleskopom.

  • običan graÄ‘anin Vreme: 19.09.2014 12:48h

    DAJ TE PRVO DA VRATIMO TE SILNE KREDITE, A NE DA SE ZADUŽUJEMO NOVIM. AKO NASTAVIMO DA SE ZADUŽUJEMO, IMA DA NAM UZMU SVE PRIRODNE RESURSE ZA DŽABE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP