Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JASNA

Merkelova odbacila poređenje Putina i Hitlera

Autor: RTS | 31.03.2014 - 18:22:00h | Komentara: 0

Nakon što je nemački ministar finansija Volfgang Šojble uporedio postupke Rusije sa fašističkom Nemačkom, kancelarka Angela Merkel istakla je da je Krim slučaj za sebe.

Sada se kreće samo pomoću štaka: Angela Merkel

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je poređenje ruske aneksije Krima sa onim što je fašistička Nemačka, pod vođstvom Adolfa Hitlera, činila u Sudetskoj oblasti, javljaju nemački mediji.
"Ja aneksiju Krima posmatram kao slučaj za sebe", rekla je Merkel i dodala da se u slučaju Krima jasno radi o kršenju međunarodnog prava, prenosi Tanjug.
Ona je naglasila da je zainteresovana da dođe do razumnog razvoja situacije u Ukrajini i da ljudi tamo mogu da lično odluče ko će im biti budući predsednik.
Šojble je uporedio postupke, odnosno, povukao paralele između ruske aneksije Krima i Sudetske oblasti u vreme Adolfa Hitlera, preneli su nemački mediji, navodeći da ruski postupak prema Ukrajini, očito, podseća ministra na politiku ekspanzije nacističke Nemačke.
"Takve metode je još Hitler primenjivao...to znamo svi mi iz istorije", rekao je Šojble na jednom skupu pred oko 50 đaka, pred kojima je odgovarao na pitanja o evropskom jedinstvu i evro-krizi, preneo je nemački politički magazin Špigl.
O napetosti u vezi sa Ukrajinom ministar je počeo da govori pošto je jedan učenik želeo da zna da li će ukrajinska kriza pooštriti evro-krizu, navodeći da je Šojble rekao da se sada, pre svega, radi o tome da se spreči da Ukrajina postane platežno nesposobna.
Špigl navodi da je Šojble "neobično otvorenim rečima objašnjavao đacima kako je došlo do ruske okupacije Krima".
Šojble je jedini koga su i socijaldemokrate i demohrišćani želeli za ministra i u ovom sazivu nemačke vlade.
On je dugogodišnji član Hrišćansko-demokratske unije, siva eminencija i najstariji član vlade, za koga se kaže da je veoma blizak saradnik Merkel.
Konzervativac Šojble je jedini koji je neprekidno od ujedinjenja Nemačke do sada na vladinim funkcijama. Rođen je 1942. godine, a pre dvadesetak godina je, na jednom izbornom skupu preživeo atententat i od tada se nalazi u invalidskim kolicima. Antentat na Šojblea je počinio jedan bolesnik, šizofreničar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP