Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRDAČAN DOČEK ZA MINISTRA U SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE

Mesi, mesi, za Vulina!

Autor: M. D. | 24.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Zaposleni Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) danima su se pripremali za današnju posetu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina.

Ovo da jedem!? A gde je pečenje?

Ovo da jedem!? A gde je pečenje? | Foto: RAS

Koliko je njegov dolazak važan nadležnima Filijale, ukazuje i to što se ozbiljno razmišljalo kako dočekati ministra. Iako je, kako „Alo!“ saznaje, bilo planirano da ministra obraduju domaćim posluženjem, tačnije pitama i kolačima pravljenim u domaćoj radinosti, od toga se izgleda odustalo, jer sem kafe i vode, Vulin izgleda ništa drugo neće dobiti.


Najmanje petoro zaposlenih nam se „pohvalilo“ da je dobilo neobičan zadatak od šefice, a to je da sami umese pite i kolače, kojim će obradovati ministra Vulina.

- Direktorka je naredila šefovima svih službi, uključujući i Mladenovac i Obrenovac, da sami umese pite i kolače kojim će dočekati Vulina. Drugim rečima, nema kupovine posluženja u pekari ili od firmi koje se bave keteringom. O tome svi pričaju - kazali su nam zaposleni koji su insistirali na anonimnosti kako kasnije ne bi imali problema.

Povodom mera štednji, i to na posluženju, pozvali smo direktorku Ljubicu Đorđević, ali od nje smo dobili drugačiji odgovor od onoga o čemu bruje zaposleni.

- Nećemo imati posluženje. Biće verovatno samo voda i kafa, ali ne i posluženje - kratko nam je odgovorila Đorđevićeva.
Tako će ministar Aleksandar Vulin danas ostati uskraćen za domaće pitice i kolačiće, pa će morati da se zadovolji samo vodom i kafom.

Inače, NSZ, Filijala za grad Beograd, danas „organizuje promociju dodele ugovora korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2014. godinu“. Svečano uručenje ugovora korisnicima sredstava za samozapošljavanje i izođačima javnih radova na kojima će biti zaposlene osobe sa invaliditetom, biće održano sa početkom u 12 u sali Filijale na Gundulićevom venacu. O značaju programa namenjenih podsticanju zapošljavanja govoriće ministar Aleksandar Vulin, direktor NSZ-a Zoran Martinović, kao i direktorka Filijale za grad Beograd Ljiljana Đorđević.

Radnik mora biti siguran
 

Za radnike u Srbiji najveći stres je kad ostanu bez posla ili ne primaju platu, rekao je juče ministar Aleksandar Vulin i najavio donošenje novog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu. Namera je, kako je rekao, da radnik na svom radnom mestu bude apsolutno siguran, obezbeđen, da se zna šta je šteta na radu, ko plaća nastalu štetu i kako se sprečava. U segmentu bezbednosti na radu veliku ulogu, prema Vulinovim rečima, imaju inspekcijske službe, a pre svega neophodna je svest o preventivi.

Poslednji komentari
  • Anon Vreme: 24.10.2014 11:42h

    Jul je kul,a?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP