Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEKO MORA DA ODGOVARA

Meštani Grdice ne miruju: Podneta tužba jer nije bilo upozorenja o poplavi!

Autor: RTS | 09.06.2014 - 16:04:00h | Komentara: 0

Meštani naselja Grdica podneli Osnovnom suda u Kraljevu tužbu protiv NN lica zbog neobavešavanja o nailasku poplavnog talasa i štete koju im je nanela Zapadna Morava.

Peticiju sa 325 potpisa meštana kraljevačkog naselja Grdica i tužbu protiv NN lica podneo je danas Osnovnom sudu u Kraljevu predsednik Mesne zajednice Grdica Rade Erac
- Tražimo utvrđivanje krivične odgovornosti za neupozoravanje od poplavnog talasa koji je za 15 minuta napravio ogromnu štetu meštanima ovog naselja - kaže Erac i naglašava da da su na vreme upozoreni šteta bi bila daleko manja.
- Evakuisali bismo decu i stare, sklonili bismo šta se skloniti može, a mogla je bar stoka da se izmesti, da se sklone automobili. Ovako je stradalo gotovo sve - objašnjava predsednik MZ Grdica.
U tužbi se navodi da su im iz gradskog Štaba za vanredne situacije sve vreme govorili da imaju informaciju o maksimalnom podizanju nivoa Zapadne Morave od 40 centimetara, a da je on dostigao nivo od dva metra.
U zahtevu za utvrđivanje odgovornosti, koji je potpisalo 325 najugroženijih meštana Grdice, tužba je podneta protiv NN lica.
Pre dve nedelje predsednici 43 od 68 Mesnih zajednica sa kraljevačkog područja zatražili su i ostavku gradonačelnika Kraljeva zbog neadekvatnog reagovanja u vreme majskih poplava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP