Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKTOR MEGATRENDA NAJAVLJUJE DOKAZE ZA SVOJ DOKTORAT

Mića Jovanović: Došao sam u London na 2,3 sata da bih pobio ove gnusne laži!

Autor: FoNet | 13.06.2014 - 15:56:00h | Komentara: 7

Rektor i vlasnik univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je danas za RTS da "podnosi ostavku na sve funkcije", a da trenutno boravi u Londonu i traži "izgubljeni" doktorat.

Žarko Obradović i Mića Jovanović

Žarko Obradović i Mića Jovanović | Foto: Rajko Ristić

Jovanović je rekao da, pored kompletne dokumentacije koju poseduje o svom doktoratu koji je branjen u Londonu, ima i dokumentaciju u Beogradu na Univerzitetu.

"Hoću da imam sada sveži dokument koji to potvrđuje, tako da sam došao u London samo na dva, tri sata da bih ove gnusne laži pobio", rekao je Jovanović.
"Posle 38 godina moje uspešne karijere, ja sam došao sada dve godine pred penziju da se pravdam za doktorat jedan i drugi, i za sve - za moju uspešnu karijeru", istakao je on i dodao da je priča o njegovom doktoratu "montirana".
"Radi se o tome da je moj doktorat uredno predat pre 30 i nešto godina. Bio je prijavljen u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja i ja sam svoju doktorsku disertaciju prijavio i branio pred ovom institucijom. To je vladina institucija, koja je u to vreme bila iznad svih univerziteta", naglasio je Jovanović.
Institucija u kojoj je, kako kaže, branio svoj doktorat, nije bila fakultet, već nešto u rangu našeg Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.
"U odbrani doktorata angažovala je sve univerzitetske institucije. U mom slučaju to je bila LSE (London Sćool of Economics), ova koju osporavaju, a druga je Politehnički fakultet u Plimutu (Plymouth Politećnic), a to je preraslo u univerzitet", objasnio je Jovanović.
On ističe da svuda jasno piše da je on doktorirao u Londonu, ali da, ipak, ima prostora za "manipulacije".
"Ja sam doktorirao na Britanskom savetu, to je u to vreme tako bilo jer sam imao jeftiniju školarinu i neke druge pogodnosti, ali mi je mentor bio Stiven Vulf i imao sam još dva člana komisije. Onda je 1992. britanska vlada ukinula ovu instituciju i kompletna arhiva je prešla na Londonski otvoreni univerzitet", naveo je Jovanović.
Upitan kako je onda moguće da njegove doktorske disertacije nema, Jovanović je odgovorio da mora da je ima i da je zato došao u London.
Poslednji komentari
  • CVETKO Vreme: 13.06.2014 16:47h

    DOBRO JE , I HVALA BOGU, ŠTO JE DOKTORIRAO U LONDONU A NE U MOSKVI , INAČE BI SVOJ DOKTORAT TRAŽIO KOD AKADEMIKA KARIĆA I prof. MILOŠEVIĆ !

  • Akademac Vreme: 13.06.2014 17:21h

    Mislim da će doktorat naći na nekom londonskom segamega fakultetu, ali za bar 100 000e. Čitaju i oni novine ! A i onaj doktorat iz Kranja, i to 91g, je u rangu doktorata iz Gornje Prdisave.

  • Branko Vreme: 13.06.2014 18:29h

    2god pred penziju, a seta samo ove sto ne pamte Tita,...e Mico Mico. Sam se pokopa.

  • deda Đura Vreme: 13.06.2014 18:47h

    A šta je sa Dr. Milanom Jankovićem, predsednikom Privredne komore Beograda, kome je gospodin Jovanović dodelio zvanje doktora. Inače Gospodin Janković je osuđen na 4 godine zatvora,zbog korišćenja falsifikovane diplome o završenom Ekonomskom fakultetu. Sada se, zahvaljujući falsifikovanoj diplomi i gospodinu Juvanoviću javno predstavlja kao Doktor ekonomskih nauka, i ako je samo završio prestižnu školu učenika u privredi - smer auto limar. 1490

  • dzo Vreme: 13.06.2014 18:54h

    prodjose tih 2,3 sata

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP