Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVORILA

Mihajlović: Dinkićev rezultat ekonomska propast!

Autor: Beta | 07.03.2014 - 22:10:00h | Komentara: 4

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da je licemerno da solidarni porez kritikuje lider URS-a Mlađan Dinkić koji je, kao nadležni ministar, "promašio" predviđanje poreskih prihoda u budžetu za 2013. godinu za gotovo 100 milijardi dinara.

- Ali, haotično razbacivanje društvenog novca radi dizanja sopstvenog rejtinga nije ništa novo kada je u pitanju lider URS-a. SNS smatra da štednja treba da bude naš stil života i to u svim oblastima, a stezanje kaiša je potrebno tamo gde se neracionalno trošilo - rekla je Zorana Mihajlović za list "Danas".

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: O. Bunić

 Mihajlović je istakla da se solidarni porez odnosi samo na primanja u javnom sektoru, gde su plate znatno više nego u privatnom a radno mesto je gotovo zagarantovano i dodala da se Dinkić, dok je bio u Vladi, zalagao za zamrzavanje plata i penzija.
- Dinkić je bio u skoro svim vladama na vodećim pozicijama kada je reč o finansijama ili privrednom razvoju, a kada se sve sabere, rezultat je sistemska ekonomska propast zemlje – navela je ona.
Odgovarajući na pitanje da li kritika Dinkića znači da je isključena postizborna saradnja sa URS-om, ona je dodala da se na stranačkim organima SNS nije razgovaralo o eventualnim postizbornim koalicijama.- Ali, haotično razbacivanje društvenog novca radi dizanja sopstvenog rejtinga nije ništa novo kada je u pitanju lider URS-a. SNS smatra da štednja treba da bude naš stil života i to u svim oblastima, a stezanje kaiša je potrebno tamo gde se neracionalno trošilo - rekla je Zorana Mihajlović za list "Danas".
Mihajlović je istakla da se solidarni porez odnosi samo na primanja u javnom sektoru, gde su plate znatno više nego u privatnom a radno mesto je gotovo zagarantovano i dodala da se Dinkić, dok je bio u Vladi, zalagao za zamrzavanje plata i penzija.
- Dinkić je bio u skoro svim vladama na vodećim pozicijama kada je reč o finansijama ili privrednom razvoju, a kada se sve sabere, rezultat je sistemska ekonomska propast zemlje – navela je ona.
Odgovarajući na pitanje da li kritika Dinkića znači da je isključena postizborna saradnja sa URS-om, ona je dodala da se na stranačkim organima SNS nije razgovaralo o eventualnim postizbornim koalicijama.
Poslednji komentari
  • naprednjak Vreme: 07.03.2014 22:28h

    pa kako mozes tako da pricas kad ga je Vucic postsvio za ministra,a potom nskon iulaska iz Vlade ukljucio u pregovore sa Araoima!?Sto jeste jeste,ali sto nije stvarno noje.Skroz si Zoro izgubila kompas!

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 08.03.2014 04:30h

    sramne podvale od strane doti;ne ministarke brukaju ;ak ipo[tene ljude u SNS.

  • Дане С. Vreme: 08.03.2014 07:28h

    Браво да неко каже истину о овом "стручнјаку", Динкићу. Почело је одузимање Карићима Мобтел, без суђења. Да се разумемоне оправдавам Кариће, али без пресуде о евентуелној пљачки, кривици, отимачини Карића нико то не би смео да уради, то не раде чак ни у Африци. Динкићу се замрио Карић што је рекао истину да Динкић незна ништа. Најзад да о томе каже и неко из садашње и будуће владе. Овај човек је направио више штете Србији него бомбардовање. То је и обичан ПРЕВАРАНТ, обећавајући народу акције од више хиљада ЕУРА на крају се добило 2.000 динара, уз то је морало да се донесе уверење о држављанству и извод из матичне књиге рођених и за то је унапред узео 1.500 динара које је обрнуо у банкамаи држава није платила ништа, а народ је уствари добио 500 динара.

  • tihivuk Vreme: 08.03.2014 07:53h

    Narod ce na izbore da se faca olovke a posle ce da se faca za glavu,od ovih sto nam "zele dobro" i napredak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP