Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSETA TIRANI

Mihajlovic: EU će finansirati projekte Srbije i Albanije!

Autor: Tanjug | 27.05.2015 - 08:56:00h | Komentara: 0

Već tokom ove godine možemo očekivati da Evropska unija finansijski podrži zajedničke infrastrukturne projekte Albanije i Srbije, izjavila je za "Danas" Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture, uoči posete premijera Srbije Tirani.

Tomo, ja sam  učila škole:  Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Oliver Bunić

Najavljujući teme koje će se naći na stolu u razgovorima sa najvišim zvaničnicima Albanije, Mihajlovićeva ističe da će osim poruka o dobroj saradnji i stabilnosti u regionu, u fokusu biti infrastrukturni projekti koji bi trebalo da povežu Srbiju i Albaniju.

"Protokol posete koji smo dobili od domaćina predviđa sastanke na najvišem državnom nivou. Srpska delegacija sastaće se sa premijerom, ministrima i sa gradonačelnikom Tirane. Teme će biti, pre svega, dobra saradnja i stabilnost u regionu", rekla je potpredsednica vlade.

Ona je istakla da će se, međutim, razgovarati i o velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je izgradnja puta Niš - Priština - Tirana sa ciljem izlaska ovog pravca na luku, izgradnja Koridora 11 od Beograda do Crne Gore i njegovo ukrštanje sa Jadransko-jonskim auto-putem, takozvanim Plavim koridorom, te rekonstrukcija pruge Beograd - Bar i njeno povezivanje sa albanskim lukama.

Mihajlovićeva napominje da se već ove godine može očekivati da EU odobri sredstva za finansiranje tih projekata.

Ona naglašava da realizacija planiranih infrastrukturnih srpsko-albanskih projekata o kojima će se u Tirani razgovarati nije na dugom štapu i da je postala deo strategije razvoja transevropske saobraćajne mreže koju sprovodi EU.

"To znači da je EU stavila to u svoju mrežu i da će raditi finansijsku studija i razmatrati modele izgradnje. EU na ovome već radi i očekujem konačan odgovor i zaključke tokom ove godine", istakla je Zorana Mihajlović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP