Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOSTA KORUPCIJI

Mihajlović: Gotovo je sa zapošljavanjem direktora pri kom je mera ko može više da ukrade!

Autor: Tanjug | 13.04.2014 - 10:09:00h | Komentara: 6

Srbija više ne može da trpi i plaća direktore sklone korupciji ili pojedince koji su jedva pozavršavali škole na nekim isturenim odeljenjima, kako je to rađeno prethodne decenije, zauzimajući mesta vrednijima i stručnijima od sebe, poručila je ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović. Mihajlović: Gotovo je sa zapošljavanjem direktora pri kom je mera ko može više da ukrade.

Vučića za  premijera:  Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Nenad Đorđević

Ona je u intervjuu novosadskom "Dnevniku", govoreći o novoj vladi, njenom programu i krucijalnim zahvatima koje će preduzeti u narednom periodu, rekla da u ovoj zemlji mera kvaliteta kadrova više ne može i neće biti koliko ko može da ukrade i da se "utali".
Mihajlovićeva je istakla da je ponosna što može da kaže da srpska energetika prvi put u donošenju zakonskih propisa ne kasni za Evropom, kao i da smo uspostavili jasne kriterijume za poslovanje u ovom sektoru.
- Ponosna sam što smo definisali plan prioriteta ulaganja u energetici, ali mi je veoma žao što nije bilo političkog sluha za reformisanje "Srbijagasa" i to je posao koji nas čeka i koji treba što pre da počnemo - rekla je ona.
Na pitanje da li postoji plan i neko rešenje za snabdevanje gasom ukoliko sukob Moskve i Kijeva eskalira i Ukrajinci definitivno zavrnu "slavine" za protok ruskog gasa, Mihajlovićeva je odgovorila da je za nas olakšavajuća okolnost to što imamo podzemno skladište gasa u Banatskom Dvoru, kao i činjenica da je grejna sezona pri kraju.
- Međutim, ne smemo zaboraviti da Srbija nije bogata ni gasom ni naftom i da gas još uvek dobijamo samo iz pravca Mađarske. Zbog toga i učestvujemo u izgradnji gasovoda "Južni tok", kao i gasovoda Niš-Dimitrovgrad, da bismo diverzifikovali pravce snabdevanja gasom i obezbedili sigurnost i stabilnost isporuka ovog energenta. Donošenjem novog Zakona o robnim rezervama krenuli smo sa formiranjem strateških rezervi nafte i gasa, a u prilog sigurnijem snabdevanju ide i otvaranje unutrašnjeg tržišta gasa - kazala je ministarka energetike.
Govoreći o "Elektroprivreda Srbije", Mihajlovićeva je rekla da je to složen sistem, koji može i mora da posluje znatno efikasnije.
- EPS-a će vrlo brzo biti transformisan u akcionarsko društvo, u kome će država biti jedini akcionar. Pored racionalizacije troškova poslovanja, o kojoj do sada nije dovoljno vođeno računa, moraće se jasnije definisati prioriteti...EPS će kao i druga javna preduzeća dobiti utvrđenu kvotu, kojom će biti određen iznos profita koje će to preduzeće biti dužno da uplati državi - navela je ona.
Govoreći o najavljenim reformama, Zorana Mihajlović je naglasila da je vreme da istini pogledamo u oči.
- Ako neka firma u državnom vlasništvu ne radi deceniju i više, i za to vreme neprekidno tone u još veću dubiozu ne isplaćujući plate radnicima niti obaveze državi, vreme je da se to otvoreno kaže i da vidimo šta dalje da radimo. Za ovakvu situaciju sigurno nije kriva Srpska napredna stranka, a radnici tih preduzeća najbolje znaju koliko je prethodnih vlada te probleme guralo pod tepih - kazala je ona.
Mihajlovićeva je, međutim, dodala da među te 153 firme ima dosta preduzeća koja imaju tržišni potencijal, očuvanu kadrovsku i tehnološku bazu.
- Učinićemo sve da takvim firmama pomognemo da stanu na noge i borićemo se za svako radno mesto u tim firmama - zaključila je Zorana Mihajlović.
Poslednji komentari
  • Sara Vreme: 13.04.2014 10:30h

    Pocni od svojih, Zeleznica, EPS itd.

  • Jeremija Vreme: 13.04.2014 10:49h

    Opet prazne priče gospodjo. Ministarka. Tek da podsetim: pre koji mesec kritikovali ste rad ovog "makedonca" na čelu RTB Bor-a. Već mesecima pričate o rukovodstvu Srbijagasa... Prošle nedelje "Tog" Direktora iz Bora nagradjujete nekakvim plaketama (stvarno bi to trebalo da se objasni gradjanima), a o Srbijagasu je bilo šta reći suvišno ako imamo u vidu da su crveni opet najozbiljniji kandidati za participiranje u novoj vladi. Zalosno je što i posle ovog novog krečenja ipak sve ostaje crvenkasto. Nama sad trebaju "OZBILJNE REFORME" i šta god da Ivica priča, sa njima su nesprovodljive u praksi. Osim ako ne zelite da ponovo zamazujete oči narodu.

  • xx Vreme: 13.04.2014 11:51h

    Kasno, Zorana..............

  • Toma Vreme: 13.04.2014 13:11h

    Trebalo je da prodje dve godine da se ovog setite.Sve su toprazne price.Smetaju vam neke diplome, pa mismosposoban narods,nije li i predsednik drzave zavrsio fakultet za veoma kratko vreme, vise odpolovine diplomaca Megatrejda radi u republickim organima. Sve price su ispricane,sposobni ste da obmanjujete gradjane,ali doci ce i tome kraj.

  • naivan Vreme: 13.04.2014 13:31h

    To nije tacno. Bas ona postavlja stranacke direktore .Jedan od njih je direktor Resavice. Covek koji nema nikakvog iskustva i koji ne zna da radi. Evo sad prilike da se ispravi. Verovacu joj kada stavi iskljucivo strucne ljude a koje nemaju veze sa politikom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP