Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORBA SVIM SREDSTVIMA

Mihajlović: Ivanović planski uklonjen sa političke scene

Autor: Tanjug | 25.08.2014 - 22:14:00h | Komentara: 0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović i zamenica predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović smatraju da je lider GI SDP Oliver Ivanović planski uklonjen sa političke scene na parlamentarnim izborima na Kosovu.

"Njegovo hapšenje je bio čin koji ga je sklonio sa političke scene ", rekao je Mihajlović u emisiji TV Most i dodao da "se svi ekstremisti bore protiv ljudi koji se zalažu za dijalog, a Oliver Ivanović je jedan od Srba koji se najozbiljnije zalagao za dijalog sa Albancima".

Milivoje Mihajlović

Milivoje Mihajlović | Foto: FoNet

 "Ekstremistima u vrhu kosovske vlasti, koji imaju uticaj na međunarodnu misiju na Kosovu, sigurno smeta jedan takav čovek i zato je on uhapšen, ali njegovi advokati neće imati težak posao da ga odbrane od optužbi iz optužnice", rekao je Mihajlović.

On je naglasi da "nije tačna priča" da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine pomoglo u pisanju optužnice protiv Olivera Ivanovića i da Srbija ni na koji način nije učestvovala u tome.
"Da ima zločina, verovatno bi Oliver Ivanović bio procesuiran u Srbiji", rekao je Mihajlović i dodao "da se zločin koji se navodi u optužnici prvi put pominje na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu i da se taj svedok koji je to tada pomenuo i sada pominje kao krunski svedok, bez obzira što je u Hagu odbijen kao neozbiljan".
"Ivanović je žrtva političkog procesa i nadam se da će se vrlo brzo ta farsa okončati i da će se on vratiti kao slobodan građanin", naglasio je direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima.
Ksenija Božović je u istoj emisiji na TV Most rekla da ne očekuje ništa spektakularno sutra kada se Ivanović bude pojavio na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.
"Biće mu pročitana optužnica i data mogućnost da se o njoj izjasni ", rekla je Božović i dodala da "očekuje od Euleksa da poštuje zakon i omoguće Oliveru Ivanoviću da dokaže svoju nevinost u pravičnom postupku". 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP