Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZLOUPOTREBE U ENERGETSKOM SEKTORU

Mihajlović: Krivične prijave protiv Hamovića i Lazarevića!

Autor: Naše novine | 22.06.2013 - 11:03:00h | Komentara: 6

Ministarka energetike Zorana Mihajlović saopštila je da su podnesene krivične prijave protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića zbog sumnje da je zloupotrebama u energetskom sektoru oštećena država Srbija.

Smanjiti broj agencija:  Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Dejan Živančević

- Podignuta je krivična prijava protiv eksdirektora EPS Ljubomira Gerića, njegovog zamenika Vladimira Ðorđevića, koji je sada ponovo u EPS-u, te kompanije EFT Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića i njih lično – rekla je Mihajlović za vikend izdanje “Naših novina”.

Prema njenim rečima, taj slučaj je “stajao u fioci”, a dva policajca angažovana na njemu su sklonjena – jedan je sklonjen u penziju, a drugi premešten na niže radno mesto.
- Nedopustivo je da se nije pokrenula pripremljena krivična prijava sa stotinama miliona dolara moguće štete za državu. Zatražila sam zvanično 30. aprila da tužilastvo podnese krivičnu prijavu. Očekujem da će ubrzo početi da se radi po njoj, jer je kompletno pripremljena – navela je ministarka.

Vuk Hamović i Vojin Lazarević

Vuk Hamović i Vojin Lazarević / Foto: Alo!

Mihajlović je naglasila da nema zaštićenih i da postupak mora da krene.

- Neki Vojin ili Vuk danas sigurno rade po zakonu, pitanje je šta su radili kad su počinjali. To vam je ono – ”ne pitajte me za prvi million”. E pa mi hoćemo da vidimo gde je taj prvi million i kako se do njega došlo. Sramota je šta je urađeno u energetskom sektoru zahvaljujući nekim njihovim političkim spregama – istakla je ministarka energetike.
Poslednji komentari
  • brojilo Vreme: 22.06.2013 11:53h

    Mogla bi ministarka da se zaintersuje je kako država i preko kojih kanala uspela da se odrekne milionskog prihoda na ime pregleda i overavanja (žigosanja) brojila električne energije. Kako je privaatnim firmama preko pojedinih moćnika u ministarstvu ekonomije i Direkcije za mere i dragocene metale omogućeno da sve prihode od žigovine prebaci u privatne ruke-

  • Rade Vreme: 22.06.2013 11:58h

    Naš čovek ne sme da ima išta u Srbiji. Čim neki srbin stekne imovinu katolici telefoniraju kaparisanim plaćenicima pseudo eliti da ga hapse pomuzu i otmu mu imovinu. Ali zato Todorić Srbin koji je pokršten u katolika i postao tzv.Hrvat može da kupuje sve šoping centre po Srbiji! Moramo …...... kaparisane plaćenike!

  • Comel Vidra Vreme: 22.06.2013 11:58h

    Tako je Zorana samo agresivno sa tim prevatantima i manipulantima. Dosta je narodu više takve gospode koji mažnjavaju milione i milione. U zatvor s njima. Zanavek.

  • Zoran Vreme: 22.06.2013 13:48h

    Ministarka POLICIJE a ne energetike!

  • mima Vreme: 22.06.2013 17:07h

    Jos pre nekoliko godina, osnovan je ANKETNI ODBOR kako bi se sve ovo ispitalo. Dobro se secam, radikali i Vucic su imali MNOGO informacija, sve je to bilo "javno" prenos na TV-u, ali je sve zataskano. Mislim da ovo ne bi trebalo dugo da traje jer postoji silna dokumentacija o ovom slucaju... Sto pre ih osuditi i sve im oduzeti, jer su sve sto imaju stekli na ne posten nacin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP