Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SREĆNA NOVA GODINA

Mihajlović: Poskupljuje jeftina struja

Autor: Fonet | 13.01.2013 - 10:34:00h | Komentara: 16

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će uvođenjem novog načina obračuna i plaćanja struje i dalje biti jeftine noćne tarife, ali ne u odnosu četiri prema jedan.

Mihajlovićeva je za današnju Politiku rekla da su pripremljene nove socijalne karte i da će uredba kojom je predviđeno da socijalno ugroženi dobiju besplatno 120 kilovata struje i 90 kubika gasa, biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine | Foto: FoNet

 - Cilj je da oni koji troše mnogo, plaćaju više od onih koji troše manje struje. Struja nije što i krompir, pa da je plaćamo po nižoj ceni, jer se troši više - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, ovim tarifnim sistemom biće smanjeni prihodi od obračunske snage koja trenutno (u obračunu potrošnje) učestvuje sa 19 odsto, uzimajući u obzir sve kategorije potrošača, ali će se povećati učešće srednjeg napona sa sadašnjih 25 na 35 procenata.

Ona je navela da će u novom tarifnom sistemu kategorija široke potrošnje biti razdvojena na dva dela, na komercijalnu potrošnju i potrošnju domaćinstva.

Mihajlović je rekla da će novim tarifnim sistemom biti uveden obračun "prekomerne aktivne energije" za potrošnju struje veću od 1.600 kilovata mesečno, a time će biti rešen status onih koji se greju na struju.
Poslednji komentari
  • Kombajner Vreme: 13.01.2013 10:56h

    Ministarka vi nas slagaste u predizbornoj kampanji,nema poskupljenja.

  • rados Vreme: 13.01.2013 11:08h

    gospodo,kada naplatite dugovanja,podignite cenu struje......i dalje ce redovne platise placati ceh....sramota...u zatvor direktore koji su dozvolili da eps dodje u ovu situaciju......

  • mika Vreme: 13.01.2013 13:02h

    Najveci lopovluk u srbiji je taj EPS ma ko dosao na vlast on sluzi za cistu kradju a najvise ih volim kada kazu da je struja njjeftinija u evropi a neka pogleda stoka malo evropske plate a i nase pa neka i to uprede msm strasno gde ide ova drzava ???? ako se moze nazvati drzavom

  • icko Vreme: 13.01.2013 14:15h

    svuda u svetu struja se manje placa sto vise trosis bas kao i krompir. cena struje da bude cena evropske umanjena onoliko puta koliko i plate. ova jedino sto ima dobre noge a o energetici pojma nema

  • dragan-nis Vreme: 13.01.2013 17:49h

    Sa Radosevim komentarom se slazem 100%. Dodao bih na to da svi redovni platise, gde ubrajam i sebe kao penzionera, sada ce mo placati i za socijalne karte, koje se nama pripisuju. Srecom ne trosim gas pa cu tu biti postedjen. Sumnjam da ce ovako da bude jer mora da se pita i Agencija. Isto kao i kada je bilo sa jeftinom dnevnom tarifom od 2 (DVA) SATA. Bice jos iznenadjenja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP