Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE

Mihajlović: U Potočarima se desio pokušaj ubistva

Autor: Tanjug | 17.07.2015 - 12:25:00h | Komentara: 0

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da se događaj u Potočarima može nazvati pokušajem ubistva premijera Aleksandra Vučića, te da je to ujedno bio i pokušaj urušavanja Ustavnog poretka i destabilizacije Republike Srbije.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Oliver Bunić

Mihajlović je reagujući na navode Izetbegovića da veruje da će istraga pokazati da se u Potočarima nije desio pokušaj atentata, već da je to bila "spontana reakcija mase" upitala člana predsedništva BiH zar nije on garantovao bezbednost srpskom premijeru.


 - Kažite nam gospodine Izetbegoviću, da li ste vi uputili poziv našem premijeru Aleksandru Vučiću da dođe. Da li ste vi kao domaćin bili odgovorni u vašoj državi za bezbednost vaših zvanica-gostiju - upitala je Mihajlović, a navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ona je Izetbegovića upitala i kako je zaključio da u Potočarima nije bio pokušaj atentata, već "spontana reakcija mase", primetivši da je sramota što niko do sada nije uhapšen.

 - To je pokušaj ubistva gospodine Izetbegoviću jer motiv samog napada ima političku pozadinu i politički je inspirisan - navela je ministarka dodajući da je sasvim nevažno da li je neki državnik napadnut kamenom, oružjem, da li je otrovan ili mu je srušen avion...

 - Bitan je cilj, gospodine Izetbegoviću. To je pokušaj ubistva, gospodine Izetbegoviću - tvrdi Mihajlović, koja smatra da je to ujedno bio pokušaj urušavanja ustavnog poretka i destabilizacije RS.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP