Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARKA NAJAVILA

Mihajlović: Velike promene u preduzećma koja se bave putevima

Autor: Kurir | 12.05.2014 - 08:53:00h | Komentara: 3

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je velike promene u javnim i svim drugim preduzećima koja se bave putevima i koridorima.

Zatekla radnike bez  šlemova i propisane  opreme: Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Aleksandar Levajković

"Formirala sam tim potpredsednika Vlade koji radi isključivo na tome kako da ova preduzeća budu organizovana na dobrobit građana i u cilju efikasnog obavljanja posla, a ne u korist čuvanja nečijih fotelja", rekla je Mihajlović u intervjuu za Kurir.
Na pitanje, da li će Zoran Drobnjak ostati na čelu "Puteva Srbije", Mihajlović je rekla da će "rezultati odrediti ostanak na funkciji svakog od nas".
Mihajlović je rekla da bi Koridori 10 i 11 trebalo da budu završeni do 2016. godine.
"Do sada je bilo mnogo odugovlačenja i kašnjenja, što je skupo koštalo građane Srbije, i učiniću sve da se rokovi od sada doslovno poštuju i neću imati razumevanja za nerad", rekla je Mihajlović.
O vanrednoj kontroli na deonici Koridora 11 kod Uba, ministarka je rekla da nema gradilišta koje neće obići "ne jednom, već onoliko puta koliko je potrebno da se neki posao završi".
"Na terenu će biti prisutni i državni sekretari, pomoćnici, a inspekcije će morati da rade mnogo aktivnije. Svi ćemo morati da se ponašamo mnogo odgovornije ako želimo da ispoštujemo rokove koje smo kao Vlada postavili", istakla je Mihajlović.
Mihajlović je rekla da će se država potruditi da napravi povoljan ambijent za ulaganje u stanogradnju i najavila rešavanje problema legalizacije bespravnih objekata.
Ministarka je istakla da će dati sve od sebe da na kraju mandata ostavi ministarstvo na čijem je čelu, "barem u onakvom stanju" u kome je svojim naslednicima ostavila ministarstvo enegetike.
"Hoću da pomognem da se nađe najpovoljnije rešenje, a da Srbija dobije nove puteve, rekonstruisanu železnicu, uređene plovne puteve, da iskoristimo i Koridor 4 na Dunavu, jer je to neiskorišćeni potencijal", zaključila je Mihajlović.
Poslednji komentari
  • Neša Vreme: 12.05.2014 09:24h

    Dobro je, oladi malo! Videli smo kako ti stoji šlem, i to je to!

  • aca Vreme: 12.05.2014 09:41h

    Nemoj mnogo da im pretis, jer ako se zameris sa "nedodirljivim'' proci ces kao i sa energetikom pa mozes zavrsiti kao ministar bez portfelja

  • Milen.C Vreme: 12.05.2014 14:34h

    Molim samo Drobnjaka da ne dirate!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP