Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OŠTRE MERE

Mihajlović: Za probijanje rokova raskid ugovora!

Autor: Tanjug | 06.07.2014 - 09:21:00h | Komentara: 3

Država uvodi nova pravila na svim svojim gradilištima, u Srbiji se više neće tolerisati probijanje rokova i za to će slediti raskid ugovora, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade  Srbije, o posledicama poplava koje su razorile Srbiju

Zorana Mihajlović

- Svi izvođači na kapitalnim infrastrukturnim objaktima moraće investitoru da dostave najprecizniju dinamiku radova. Tim stručnjaka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrfukture obavljaće kontrolu svakih sedam dana i ukoliko posao nije odradjen po planu, sledi raskid ugovora - rekla je Mihajlovićeva za "Večernje novosti".

Mihajlovićeva je dodala da je primena novih pravila počela od deonice Koridora 11, od Uba do Lajkovca, gde se sa izgradnjom samo 12,5 kilometara kasni više od dve i po godine.

Ona je rekla i da nije tačno da u ovom slučaju nije završena eksproprijacija, da su izvođači uradili 64 odsto posla i da im je to plaćeno, kao i da je država do sada platila više nego što je osnovnim ugovorom bilo predviđeno.

Mihajlovićeva je naglasila da ne deli izvođače na domaće i strane, već na one koji poštuju ili ne poštuju ugovorene obaveze, ali da je primena novih pravila počela od domaćih, jer oni najviše kasne.

Ona je rekla i da očekuje da se sredinom jula nastavi izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, a na pitanje zašto jos nema radova na terenu na gradilištima za koje je zadužena kineska firma "Šandong", odgovorila da država nije platila avans na vreme, ali da je nova Vlada tu obavezu izmirila u maju i da će radovi početi ovog meseca.

Upitana dokle se stiglo sa izborom koncesionara za Koridor 11, Mihajlovićeva je odgovorila da država više nema mogućnost da uzima bilo kakve kredite i da se za infrastrukturne projekte generalno opredeljuje za koncesiju, što važi i za Koridor 11, gde nije pripremljen koncesioni ugovor.
Mihajlovićeva je rekla i da je njen prioritet Koridor 10 i da bi bilo realno da on bude završen do kraja 2016.

Na komentar da je zastita životne sredine "kamen spoticanja" u evropskim integracijama i pitanje zašto nije ništa uradila dok je taj sektor bio u njenoj nadležnosti, Mihajlovićeva je odgovorila da to nije tačno i da su rešavane "crne tačke koje su bile prioritet".

- Nasledili smo obaveze od čak sedam milijardi dinara i 10.000 potpisanih ugovora. Još država nije izašla iz tih dugova. Izveštaj Evropske komisije se ne odnosi na rad ministra Mihajlović, već na rad prethodnih ministara - zaključila je Mihajlovićeva za "Novosti".
Poslednji komentari
  • M. V. Vreme: 06.07.2014 09:55h

    HVALA BOGU DA SE NEKO RAZUMAN I SHVATIO PRAVILNO ZAŠTO NAM KASNE RADOVI JER ONI KOJI SU TREBALI DA TO RADE NISU SE MEŠALI U SVOJ POSAO A DRŽAVA GRCA U DUGOVE DOK SEDE ONI KOJI SU I DO SADA SEDELI TAMO DGE IM NIJE MESTO IMAĆE OVA ZEMLJA MORATE SANKCIJE DA UVEDETE SUTRA PREMA NADLEŽNIM ONI SU SE POKAZALI SVOJIM ZNANJEM I SPOSOBNOŠĆU NAŽALOST NJIHOVE SPOSOBNOSTI SU PARTISKA KNJIŽICA

  • srbenda Vreme: 06.07.2014 10:41h

    ja bi nju za predsednicu

  • Ivan Vreme: 06.07.2014 11:36h

    A oce li drzava svoje obaveze da izmiruje na vreme ili ce i dalje da duguje po godinu i vise dana,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP