Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKOLOŠKA SITUACIJA U OBRENOVCU NORMALIZOVANA NAKON TROVANJA PEPELOM

Mihajlovićeva: Kazna za TENT od 1,5 do tri miliona dinara

Autor: Ekipa Alo! | 27.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je juče da je ekološka situacija u Obrenovcu normalizovana i najavila da će to ministarstvo podneti prijavu za privredni prestup protiv Termoelektrane “Nikola Tesla” (TENT) zbog ekološkog zagađenja u tom gradu.

Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Dejan Živančević

Ministarka je ukazala da je kazna za takav prestup između 1,5 i tri miliona dinara, kao i da Ministarstvo ima redovan inspekcijski nadzor u termoelektrani u Obrenovcu.


- Takva situacija u Obrenovcu se godinama ponavlja. U novembru smo naložili TENT-u da uradi nekoliko stvari vezanih za jaloviše i da na tom području posadi travu, što nije bilo urađeno - navela je Mihajlovićeva i dodala da osim tog propusta postoji problem i sa lokalnim stanovništvom, koje često seče zaštitnu ogradu jalovišta, a ponekad dovodi i stoku da pase na tom području.
U Obrenovcu je u ponedeljak došlo do prekoračenja vrednosti zagađujućih materija u vazduhu, koja je iznosila 95 mirkograma po metru kubnom, što je gotovo dvostruko veća vrednost od dozvoljenih 50 mikrograma.

“Javite se na konkurs za direktora EPS-a”


Ministarka je juče pozvala “sve stručne i ljude sa iskustvom” da se jave na konkurs za imenovanje direktora Elektroprivrede Srbije (EPS).
“Konkurs je otvoren još sedam dana i volela bih da se prijave svi sa iskustvom i znanjem koji misle da mogu da vode EPS”, rekla je Mihajlovićeva posle skupa o restrukturisanju EPS-a u Beogradu. Komisija će, kako je rekla, ozbiljno da zaseda i sve prijave i biografije zainteresovanih će biti javne.

Poslednji komentari
  • Radiša Vreme: 27.06.2013 09:20h

    Zorana Mihajlović je prošla sve obuke u Freedom house, NVO, katoličkim sektama i radionicama itd..., jedino još nije visila. Konačnu obuku za uništavanje države i naroda je pološla u sekti G17+ kod Milana Labusa. Sad je kod Učmar-age Vučića zadužena prodaju : 1.) JP EPS BEOGRAD i 2.) JP SRBIJAGAS NOVI SAD. Zorana je i guverner EBERDA..., Samo jedno rešenje imamo da Šuvari revolucije Crnoruki …. na terazijama i da postavimo kralja da upravlja sa nama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP