Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DESET GODINA OD SMRTI

Mila Đinđić: Niko nas više ne obilazi niti zove

Autor: FoNet | 02.05.2013 - 13:04:00h | Komentara: 5

Na ime Zorana Đinđića, na adresu roditeljskog stana, i danas, 10 godina posle atentata, stižu katalozi i narudžbenice u kojima se obaveštava da je izašla neka nova knjiga i poziva da je kupi, izjavila je FoNetu majka ubijenog premijera Srbije Mila Đinđić.

Budući da takvi pozivi stižu i od raznih ustanova, književnika i ljudi sa kojima je on bio u kontaktu, Mila Đinđić se pita gde žive ti ljudi, zar ne znaju da je njen sin mrtav.

Majka Zorana Đinđića pokazuje prstom na Tadića

Mila Đinđić | Foto: ALO!

Iza Zorana Đinđića je u roditeljskom stanu ostao veliki broj knjiga, za koje njegova majka kaže da će ih najverovatnije pokloniti Filozofskom fakultetu, jer je njen sin bio filozof.

"Te knjige, još malo pa ću da razmislim šta ću sa njima", objašnjava Mila Đinđić, "neće ostati u toj sobetini, posle mene".

Đinđićeva majka ukazuje da je ne obilazi, niti telefonom poziva niko od njegovih bivših saradnika i partijskih drugova.

Seti je se samo poneko 12. marta, na godišnjicu Zoranovog ubistva, ostatak godine živi u samoći, "kao da ne postoji".

"Zato što ga nema, mnogi se pozivaju da su bili njegovi saradnici i prijatelji. Da je živ, možda ne bi, plašili bi se", smatra Mila Đinđić.

Ona je razočarana što je Branislav Lečić nedavno nije pozvao na premijeru svoje predstave "Zoran Đinđić", ali misli da to nije njegova odluka, nego jedne druge osobe.

Zoran Đinđić

Zoran Đinđić | Foto: Beta

"Neću o njoj ništa da kažem, niti ću da je imenujem, neću da pravim nikakvu halabuku u javnosti, da pretresa čaršija. Ne", objasnila je Mila Đinđić.

Sada mnogi političari, dodala je ona, ne žele da znaju o Đinđiću, jer im je smetao, pošto nisu mogli da dođu do izražaja dok je bio živ.

Mi nismo svesni ko je nestao, napominje Mila Đinđić, ističući da je njen sin bio jedinstven i poseban političar, pa je nemoguće da ga iko može naslediti ili oponašati.

Đinđićeva majka ne veruje da će pozadina njegovog ubistva ikad biti razotkrivena, jer političari ne daju da istina izađe na videlo.

"Zna se ko ga je ubio, ubili su ga oni... Nije njega ubio niko običan sa ulice. Ubili su ga oni, oni (ubice) su među njima (političarima), i to se zna", smatra Mila Đinđić.

Upitana koji su to "oni", Đinđićeva majka je odgovorila da ih "ima malo poviše" i da je Zoran morao nestati, jer je bio mnogo opasan za njih.

"Vidite koliko smo mi unazađeni njegovom smrću, vidite koliko se borimo... On je već bio pridobio sve važne ljude vani, ali su sve to oni znali, i zato su ga i ubili",
objasnila je Đinđićeva majka.

Ona je napomenula da je zato političari ne interesuju i da ne želi da ima bilo kakve veze sa njima, ali bi volela da se sretne sa premijerom Ivicom Dačićem.

"Simpatičan je i drag, bucmast je, ali gura, bori se. Hteli su ga srediti, međutim, hvala Bogu, ne dade se on. Nekako izgura to... Volela bih da se sretnem s njim. On je pristupačan, ne pravi se važan, on je, jednostavno, običan čovek", rekla je Mila Đinđić.
Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 02.05.2013 18:05h

    Draga gospodjo,setice se pred izbore.Ceda Jovanovic,Zoran Zivkovic,Beba Popovic i jos gomila politikanata koji kada nemaju sta da pametno kazu pomenu Zorana.

  • pedja Vreme: 03.05.2013 00:00h

    Draga gospodjo ja sam pošten mlad čovek otac dvoje dece zbog vašeg sina i takvim sličnim sam dobio otkaz iostavio je moju porodicu bez hleba a takvih nas ima milion ,tako da nemam sazaljenja za vašu bol ,samo kazem kako seješ tako i zanješ,vaša snaja je jedna od najbogatijih zena u Srbiji upravlja sa Viktorija grupom,njegov kum Marković je siva eminencija privatizacije u Srbiji od obične mešaone u miliardera SRAM VAS BILO IMATE OBRAZA DA IZLAZITE U JAVNOST

  • Darko Vreme: 03.05.2013 10:55h

    A (za)bilazi li te Ruzica? Neka ti ona pomogne.Ona zivi u izobilju.

  • alo bre Vreme: 03.05.2013 12:02h

    Shvati te da je ona samo majka sram vas bilo.Nije ona kriva sto voli svog sina,ako vec pljujete ,pljujte po onima koji su u vreme otimacine zajedno sa pokojnikom uradili ono sto su uradili..

  • jovan Vreme: 03.05.2013 19:25h

    Sve je to jako tužno.Bivši nazovi prijatelji g-dina Zorana Đinđića nemaju vremena za vas, jer su zauzeti pljačkom ove jadne zemlje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP