Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! U POSETI DEVOJČICI KOJA JE ROĐENA U AUTOBUSU

Mila prvi rođendan proslavlja u mraku!

Autor: J. Jokanović | 29.12.2014 - 21:00:00h | Komentara: 7

Devojčica Mila Vladisavljević, koja je bila toliko nestrpljiva da se, u novogodišnje jutro, rodila u autobusu, ne stigavši u porodilište, puni godinu dana. Međutim, umesto da dobije proslavu kako dolikuje, Mila će prvi rođendan proslaviti u mraku!

Maša je dobila  otkaz još u trudnoći, a Nikola pre šest meseci

Maša je dobila otkaz još u trudnoći, a Nikola pre šest meseci | Foto: Jelena Vučetić

Ovo je trebalo da bude lepa novogodišnja priča, ali nije. Tužna je... Hteli smo da iznenadimo Vladisavljeviće i obradujemo ih poklonima za Novu godinu i prvi Milin rođendan, a zatekli smo ih bez struje jer su im je isključili zbog duga od preko 100.000 dinara.

Tako umesto da pripremaju slavlje za prvi rođendan najmlađeg člana porodice, svećica na Milinoj rođendanskoj torti biće jedina svetlost u domu Vladisavljevića. Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mesecu trudnoće i otac Nikola dobio je otkaz jer je tehnološki višak.

Prošle godine su redom dolazili da se slikaju sa Milom. Obećavali kule i gradove, a na kraju - ništa. Maša

Prošle godine su redom dolazili da se slikaju sa Milom. Obećavali kule i gradove, a na kraju - ništa. Maša


- Polovinom juna sam i ja dobio otkaz. Jednostavno, jedinica u kojoj sam radio je prestala da postoji. Neke su premestili na novo radno mesto, mene su, eto, otpustili. Nisu uzeli u obzir da je Maša već dobila otkaz i da smo radili u istoj firmi. Od tada radim povremeno, ali sve je to od danas do sutra, a stigla je i zima, pa posla nema uopšte - priča nam Nikola, nudeći nas kao pravi domaćin svime što imaju u kući, a i sami imaju malo. Petoro Vladisavljevića živi od 17.000 materinskog dodatka. Predali su zahtev za socijalnu pomoć, ali je odbijena zbog nekoliko hektara zemlje koje poseduju.
Maša priča da će Milin rođendan, nažalost, samo obeležiti jer nisu u mogućnosti za bolje.

Nesvesne  problema: Mila i Milica

Nesvesne problema: Mila i Milica | Foto: Jelena Vučetić


- Prištedeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude - prvi rođendan, pa bez torte. Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi. Najviše mi je žao što ne možemo da je krstimo kao ostalu decu, ali to će morati da pričeka - govori tužna mama Maša jer su Milu, kako kaže, svi zaboravili.

- Prošle godine su svi redom dolazili da se slikaju sa Milom. Obećavali kule i gradove, a ništa od toga nisu ostvarili. Pisali smo GSP-u molbu da Nikolu prime na posao, nisu nam se nikada javili. Obećali su besplatno školovanje za Milu, ali nigde to nismo dobili napismeno, a dok ona poraste, promeniće se još pet direktora, pa ni od toga neće biti ničega. Uostalom, mi ne tražimo milostinju, samo tražimo da radimo kako bismo svojoj deci sami obezbedili sve ono što im treba – završava Maša, uz uzdah, dok gleda Milana, Milicu i Milu kako se srećno igraju, nesvesni problema s kojim se suočavaju mama i tata.

Ništa od obećanog posla!

Maša je dobila otkaz u trećem mesecu trudnoće. Bila je angažovana na određeno vreme kao zamena koleginice koja je bila na porodiljskom odsustvu. Međutim, po povratku koleginice najpre je prinudno otišla na odmor, a onda dobila i otkaz. Nakon reagovanja medija na ceo slučaj Maši je obećano da će biti vraćena na posao, ali od toga nema ništa, kažu Vladisavljevići.
- Direktor tehničko-ekonomskog centra u kojem je Maša radila je u međuvremenu dao ostavku, a novo rukovodstvo je reklo da oni nisu dužni da je vrate na posao. Davali su tolika obećanja, a sada sve poriču. Kažu: „Nismo mi to rekli.“ A mi čuvali sve novine, ne zbog obećanja nego zbog Mile, da joj pokažemo kad poraste. Ispade da je dobro što smo čuvali - kaže Nikola.

Poslednji komentari
  • maya Vreme: 29.12.2014 21:42h

    molim vas ostavite detalje kako da pomognemo ovim ljudima i kako da posaljemo bar neki simbolican poklon devojcici za rodjendan sigurna sam da nas ima dosta koji bi zeleli da pomognu. hvala

  • Branko Vreme: 29.12.2014 22:43h

    Svi oni koji trudnicama daju otkaz su - ZLOČINCI i rade GENOCID svom narodu! U Titovo vreme trudnice nisu dobijale otkaze. Smradovi kapitalistički!!!

  • 2KD Vreme: 30.12.2014 00:30h

    Maloj srecan rodjendan i srecno detinjstvo,njenim roditeljima puno srece i neko zaaposlenje, ali od ove banana drzave i ovakvog rukovodstva nije se ni moglo bolje ocekivati.Sramota je reci da se ponosis ovom "drzavom' iz prostog razloga sto te vlastita zemlja ponizava.Od vrednih i radnih ljudi pravi prosjake i kriminalce ,to nema ni u somaliji ili africi

  • nedjo Vreme: 30.12.2014 01:01h

    dobro došli u srbiju

  • sasa Vreme: 30.12.2014 09:24h

    dajte broj napravite semu za sms pomoc aman ljudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP