Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEĆE IH?

Milan Beko se nije prijavio na konkurs za direktora „Železnica“

Autor: Večernje Novosti | 31.10.2014 - 14:32:00h | Komentara: 0

Milan Beko nije podneo prijavu na konkurs za generalnog direktora „Železnica Srbije“, saznaju „Novosti“.

Biti ili ne biti,  pitanje je sad:  Milan Beko

Milan Beko | Foto: Ognjen Radošević

Ipak, iznenađujuće je interesovanje za čelnu poziciju u ovom preduzeću, jednom od najvećih državnih gubitaša. Prijavilo se čak 52 kandidata. Njih 43, kako saznajemo, lično su doneli prijave u Ministarstvo privrede, dok su ostali dokumentaciju poslali poštom. Inače, desetak doktora nauka je u trci za ovu „vruću“ fotelju, a veliki je broj i onih koji su radili ili sada rade u „Železnicama Srbije“.

Konkurs je zatvoren prošlog četvrtka. Ministarstvo privrede imalo je rok od tri dana da sve prijave dostavi kadrovskoj komisiji Vlade Srbije, koja trenutno proverava dokumentaciju kandidata. Nije, međutim, preciziran rok do kada Komisija treba da pozove kandidate sa „čistim“ i svim traženim papirima na proveru znanja i testove sposobnosti.
Među doktorima nauka koji su podneli prijavu je Momčilo Jelić, koji je u vreme direktorovanja Milana Markovića i Slobodana Rosića bio pomoćnik generalnog direktora „Železnica Srbije“ za ekonomske poslove. Mediji su pre 12 godina pokrenuli priču, jer je navodno postojala sumnja da ima lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nakon te afere otišao je u „Želkomerc“, a potom se vratio u „Železnice Srbije“ gde sada radi u sektoru za robni saobraćaj. Kako nezvanično saznajemo, on je u odnosu na druge kandidate koji „pucaju“ na čelnu poziciju u „Železnicama Srbije“ u blagoj prednosti.
Kandidat je i dr Predrag Vukadinović, stari kadar SPS. U vreme Milomira Minića i Živorada Maksimovića, koji su rukovodili „Železnicama“ devedesetih godina prošlog veka, bio je pomoćnik generalnog direktora za ekonomske poslove. U vreme Milanka Šarančića, Vukadinović postaje pomoćnik za ekonomske poslove. Važi za dobrog stručnjaka. Ali i za njegovo ime vezuju se afere o kojima su pisali mediji, da je prebacivao pare „Železnica“ na račun SPS. Pošto je 2008. godine bio viđen za direktora „Železnica Srbije“ branio se time da dok se ne dokaže njegova krivica može da konkuriše i za mesto generalnog sekretara UN. Odlaskom Šarančića i Vukadinović napušta „Železnice“.
Prijave su podneli i Negoslav Teofilović, koga je poslednji generalni direktor „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović imenovao za prvog čoveka Direkcije za prevoz, kao i Zoran Lukić, kome je takođe Simonović poverio funkciju pomoćnika generalnog direktora za pravne poslove.
ŠARANČIĆEV ZAMENIK
U TRCI za mesto generalnog direktora „Železnica Srbije“ su i dr Žarko Mihajlović, sadašnji direktor „Želnida“, zatim, dr Miroljub Jevtić, koji je bio zamenik generalnog direktora „Železnica Srbije“ dok je njome rukovodio Šarančić. Potom je bio direktor Instituta „Kirilo Savić“, a sada je savetnik ministra saobraćaja.

 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP