Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA PUKNE SRCE

Milan Ponjiger od tuge prestao da jede i priča!

Autor: Kurir | 25.11.2013 - 00:10:00h | Komentara: 28

Petogodišnji Milan Ponjiger, dečak koji je preživeo pad sa šestog sprata, veoma je loše. Ovaj mališan, čija je tragična priča potresla celu Srbiju, u poslednje vreme prestao je da jede i priča. Kada na nagovor staratelja i stavi nešto u usta, to odmah povrati. Zato je vidno smršao i ima samo 12 kilograma. Osim toga, skoro da uopšte ne govori, a na svaki dodir se uznemiri.

- Milan je mnogo loše. Nije ni živ ni mrtav. Sve što pojede povrati - priča njegova starateljka Gabrijela Meler. Ona dodaje da jednostavno ne zna šta da kaže o Milanovom stanju.

Milan Ponjiger

Milan Ponjiger | Foto: Mitar Mitrović

 - Svakog dana moj suprug ga vodi lekaru. Mnogo je loše. Osim toga, ništa ne kapira. Ponekad Milana ostavim samog u kući i on se ceo dan i ne pomeri - priča Gabrijela.
- Vidite ovog mog. Nemoguć je, ali razumem što s Milanom neće da se igra - kaže ona.
Na insistiranje reportera da sa dečakom pričaju, uspeli su da ga ubede da kaže poneku reč.
- Boli me malo donja usna... Voleo bih da igram fudbal - sve je što je Milan izgovorio.
Koliko je njegovo stanje ozbiljno govori i to da zbog kilaže najverovatnije neće moći sledeće godine ni da krene u školu.

- Njegovo stanje je najverovatnije posledica genetike i traume koju je doživeo kao mali. Raniji emotivni utisci su veoma snažni i moguće je da se ispolje na taj način, pogotovo u kombinaciji sa genetikom. Dečak je doživeo strašnu tragediju i očekivano je da bude podložan traumi. Neophodno je da se uključe stručnjaci, tačnije da se sa detetom radi, da razgovara sa psihologom i da lekari kontrolišu njegovo fizičko stanje - kaže psiholog dr Aleksandar Šibul.

Podsetimo, Milanov otac Palko Ponjinger je u decembru 2011. godine sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici gurnuo ženu Ilonku, a zatim je i sam skočio sa sinom u naručju. Srećom, dečak je preživeo, ali su prelom i kostiju i povrede unutrašnjih organa bili toliko teški da su lekari u Tiršovoj odbili da ga operišu u strahu da ga ne izgube. Ipak, posle nekog vremena uspeo je da se oporavi, a njegovi hranitelji su postali Miroslav Meler i supruga Gabrijela, rođaci Milanovog oca.

 
Poslednji komentari
  • xxx Vreme: 25.11.2013 01:15h

    12kg ???????????????????????????????????????????????

  • jel Vreme: 25.11.2013 03:23h

    Otkud to odjednom sad, posle toliko vremena u toj rodbinsko-hraniteljskoj porodici? Oni imaju 500 evra njegove penzije. Sta se desilo sa tim jadnim detetom?

  • hm Vreme: 25.11.2013 04:21h

    a ovi koji se brinu o njemu imaju 500 eura mesecno negovu penziju

  • mima Vreme: 25.11.2013 06:56h

    Ponekad Milana ostavim samog u sobi i on se CEO DAN ne pomeri sa mesta. Ova recenica sve govori. Dete je usamljeno, pitanje je kako provodi dane i sa kim. Mozda mu nisu dovoljno posveceni, koliko bi njemu trebalo. Nije lako odgajati decu koja su prezivela traumu. Treba im mnogo razumevanja, a pre svega LJUBAVI.

  • Berni Vreme: 25.11.2013 07:54h

    Ljudi,pa ovima treba oduzeti starateljstvo nad Milanom, jel ste normalni: zena priznaje da Milana ostavalja SAMOG! Njemu treba strucn nega,,a najgore uporedjuje ga sa zdravim detetom i ko zna sta prica,pa to dete je prezivelo tragediju i ne moze da se uporedi sa zdravim detetom.Molim ALO da se pozabavi ovom temom ali na ozbiljan i strucan nacin a ne ovako.MIlan mora pod hitno negde drugde!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP