Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR FINANSIJA U VLADI SRBIJE BIO STIPENDISTA FONDACIJE “KARIĆ”!?

Milanka: Krstić je tražio pomoć!

Autor: Maja Keranović | 23.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Lazar Krstić, ministar finansija, završio je studije na Jejlu uz finansijsku podršku porodice Karić! Dragomir Karić je, o čemu svedoči i snimak koji se može naći i na „Jutjubu”, na proslavi, u prostorijama tog univerziteta preksinoć izjavio da je ministar Krstić bio stipendista Fondacije „Karić“. Iz kabineta ministra Krstića demantuju te navode.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Oliver Bunić

Milanka Karić kaže za „Alo!” da su Krstiću svojevremeno ipak pomogli Karići.


- On nije studirao na našem univerzitetu, ali mislim da smo mi njemu pomagali. Međutim, to ćemo ipak proveriti među našom dokumentacijom kako bismo bili sigurni i javićemo vam. Ono što je sigurno, a to je da smo mi pratili Krstićev put. Ja se sećam njega od ranije, kao mladog talentovanog matematičara. On se i nama obraćao za pomoć. Inače, naša Fondacija je stipendirala mnoge. Većinom su stipendisti bili sa našeg univerziteta.

Češlja papire:  Milanka Karić

Češlja papire: Milanka Karić | Foto: FoNet Dragan Antonić

Međutim, stipendije smo odobravali i drugima, pa tako i izuzetnim mladim talentima, naročito u ono srećno vreme. Inače, stipendisti nemaju nikakvu obavezu prema nama - navodi Milanka Karić.

Informacija da je genije sa Jejla studirao i na Univerzitetu „Alfa BK” pojavila se preksinoć na Fejsbuk grupi tog privatnog beogradskog univerziteta. Naime, u izveštaju sa proslave Svetog Jovana Krstitelja u prostorijama Univerziteta „Alfa BK” stoji i izjava: „Mnogi naši studenti su na visokim funkcijama ne samo kod nas, nego i van granica naše zemlje, a među njima je i aktuelni ministar finansija Lazar Krstić, stipendista Fondacije „Karić“, a koja se pripisuje Dragomiru Kariću.

Pomagao talentima: Bogoiljub Karić

Pomagao talentima: Bogoiljub Karić | Foto: Andrej Isaković


Inače, ovo je iznenadilo mnoge, jer se nigde u zvaničnoj biografiji našeg ministra, osim Jejla ne pominje da je studirao i neki drugi univerzitet.
- Ja nikada nisam rekao da je on studirao kod nas. Izvinite, sad moram da prekinem jer ulazim u avion - kazao je juče za „Alo!” Karić.

I zaista, kada se posluša snimak sa Karićevom izjavom, koji je okačen na „Jutjub”, on ne navodi da je Krstić studirao na pomenutom univerzitetu, ali zato ističe da je bio stipendista Fondacije „Karić“.
- Ako niste znali, ministar Krstić je bio stipendista Fondacije „Karić“ - rekao je tada Karić.

Krstić: Ništa od toga nije istina!

U kabinetu ministra finansija naglašavaju kako informacija da je bio stipendista Fondacije „Karić“ nije tačna, kao ni to da je navodno studirao na BK Univerzitetu.
- Ništa od toga nema nikakve veze sa istinom. U zvaničnoj biografiji ministra piše šta je on završio. Nikada nije bio ni stipendista Fondacije „Karić“ - navode u kabinetu Lazara Krstića. Na naše pitanje da li su Karići ranije na bilo koji način pomogli Krstiću, kao i da li je on od njih ikada dobio bilo kakvu pomoć, pa i jednokratnu novčanu, odgovor koji smo dobili iz kabineta je: „Ne!”.

Poslednji komentari
  • Mirko Vreme: 23.01.2014 08:12h

    Sta je tu cudno? Trazio stipendiju, pa sta? Zar je on jjedini stipendista? Uspeo je u zivotu i treba mu skinuti kapu.

  • milanko Vreme: 23.01.2014 10:29h

    Pstttttttttt Karici, nija vam to kupus!

  • Ceca Vreme: 23.01.2014 10:51h

    Dakle genije sa jejla, je krenuo kao i Stanija i ostali

  • unapred hvala...... Vreme: 23.01.2014 11:19h

    nemojte da se mucite i prevrcete po papirima ,pustite coveka neka radi svoj posao '''zar je to mnogo vazno '''vaznije je da je on dobar strucnjak u koga verujem......

  • драган Vreme: 23.01.2014 14:26h

    Види се то по њему да је он испод просечан по свему у својој генерацији, а да је од амера и наших издајника одабран да нас још више осиромаши и уништи. Човек који проведе непуних 10 год. у иностранству, па му је тешко говорити српски језик, а што се види на његовим иступима нема нарочите интелектуалне способности.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP