Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER DAČIĆ DOBRO NAHRANIO HRVATSKOG KOLEGU U BIVŠEM SIVU

Milanović uživao u srpskoj jagnjetini!

Autor: B. M. - S. V. | 17.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Dogovori o daljoj ekonomskoj saradnji, podrška Hrvatske na putu Srbije u EU, ali i teška pitanja iz prošlosti, ključne su teme o kojima su juče na svom prvom susretu razgovarali srpski i hrvatski premijer.

Sledeći put možemo i na Brione: Dačić i Milanović

Sledeći put možemo i na Brione: Dačić i Milanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Međutim, ratni zločini, međusobne tužbe za genocid i sporne haške presude svakako se lakše vare uz dobar zalogaj i pokoju kapljicu, pa je domaćin Ivica Dačić svog gosta Zorana Milanovića počastio tradicionalnim srpskim jelima, od sira, kajmaka i proje, preko jagnjetine, do šumadijskih palačinki, a u neformalnim razgovorima stiglo se i do Josipa Broza Tita!


Hrvatski premijer je dočekan bez Garde i himne jer je bio u radnoj, a ne zvaničnoj poseti, ali je odsustvo državnih počasti nadoknađeno gurmanskim. Tako je, kako saznajemo, Milanović najpre bio poslužen tipičnim srpskim predjelom - pršutom, sirom, kajmakom i projom. Usledile su tikvice sa mesom i jagnjetina, uz koje su služena vrhunska bela i crna vina vinarije „Radovanović“.
Gosti iz susedstva razgovore su zasladili takozvanim šumadijskim palačinkama, sa šlagom i voćem. Tokom ručka, državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić rekao je da je prvobitno bilo planirano da se na meniju nađe riba jer je srpska strana čula da gost iz Hrvatske to najviše voli da jede.

- Ribe mi je dosta, tamo stalno jedem ribu - odgovorio je Milanović između dva zalogaja. Inače, hrana je poslužena u servisu sa grbom SFRJ.
Zanimljivo je da su razgovori o stabilizaciji u poslednje vreme poljuljanih odnosa dve zemlje vođeni na neutralnoj teritoriji, u salonu „Crna Gora“ u Palati „Srbija“.

- U kom salonu ćemo sedeti - raspitivao se Milanović, na šta se Dačić našalio: „U sali ‚Montenegro‘. Iza nas je salon ‚Jugoslavija‘, ali je preveliki.“
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 17.01.2013 10:37h

    trebali ste navesti i da je udisao srpski zrak, hodao po srpskom asfaltu i sjedio na srpskoj stolici..ili se to podrazumjeva

  • nedjo Vreme: 18.01.2013 01:13h

    jagnjeca brigada

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP