Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNE IZJAVE VISOKOG FUNKCIONERA URS

Milenić uvredio žrtve bombardovanja!

Autor: M. K. - B. N. | 26.03.2013 - 23:55:00h | Komentara: 34

Saša Milenić, visoki funkcioner URS-a i predsednik Skupštine grada Kragujevca, rečima da je NATO bombardovanjem 1999. godine u kojem je poginulio 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi oslobađao Srbiju uvredio je ne samo žrtve, već i sve one koji su izgubili najmilije tokom NATO agresije i zauvek ostali zavijeni u crno.

Slobodni mislilac: Saša Milenić

Slobodni mislilac: Saša Milenić | Foto: Nebojša Raus

- Takva izjava je skandalozna. To je ruganje žrtvama, porodicama koji su u tom ratu izgubile najmilije, kao i svim povređenima tokom NATO bombardovanja. Možda je dotičnog NATO oslobodio, ali je nas zavio u crno. Taj rat je bio apsolutno nepotreban - navodi Miroslav Medić, koji je 23. aprila zauvek izgubio brata Sinišu kada je bomba NATO pogodila RTS.


Milenić je u postovima na svojim „fejsbuk“ i „tviter“ profilima u nedelju, osim što je NATO nazvao “oslobodiocima”, naveo i da je Srbija, odnosno kako se izrazio „mafijaška imperija ludaka“, vršila genocid u bivšoj Jugoslaviji i pljačkala sve njene narode, a naročito srpski, ali i zapitao se da li je tačna ideja ideologa ustaškog pokreta Ante Starčevića da je sam naziv Srbi izveden od latinske reči servus, što znači rob.

Po njemu je  ovo oslobađanje Srbije?!

Po njemu je ovo oslobađanje Srbije?! | Foto: Emil Vaš


- Da se 2000. u Srbiji nisu desile nikakve promene, dokazano je čim su nastavili sa frazom „NATO agresija“. Valjda NATO oslobođenje! - piše na Milenićevom „tviter“ profilu.
U Milenićevom URS-u kažu da njega lično treba pitati šta je tačno mislio kada je agresore proglasio oslobodiocima.

- Mi znamo da je on čestit i častan čovek koji je bio mobilisan i branio Srbiju. Naravno da za bilo kakvu intervenciju koja prouzrokuje ljudske žrtve nema opravdanja. Podsećam da su Mlađan Dinkić i Suzana Grubješić autori knjige „Završni račun“, u kojoj je sagledana sva materijalna i nematerijalna šteta od NATO bombardovanja - kaže za „Alo!“ Marko Selaković, portparol URS-a.

Milenić: Slobodna misao je nepoželjna!


Slobodna misao u Srbiji postala je nepoželjna, a podaništvo ozbiljan društveni problem, izjavio je juče za „Alo!“ Saša Milenić, predsednik Skupštine grada Kragujevca i visoki funkcioner URS-a, reagujući na naslove povodom njegovih postova na „fejsbuku“ i „tviteru“.
Na pitanje šta je hteo da kaže u svojim komentarima na društvenim mrežama na dan kada se obeležavao početak NATO bombardovanja Srbije, Milenić kaže da je „potrebno samo pažljivo čitati šta je napisao“ i da „ne želi da polemiše o toj temi“.
- Dužnost intelektualaca u Srbiji je da sada glasno kažu svoje lične stavove, sviđali se oni nekome ili ne - izjavio je Milenić.

Poslednji komentari
  • Marko-Montreal Vreme: 27.03.2013 00:37h

    Dali je ovo stvarno tacno. Zasto bi neko to rekao ,a zna dobro da nije tako. Dali on zna sto to znaci za,osobe koje zive vani i svaki dan moraju da brane Srbiju,a imamo dosta neprijatelja...i drugo...zasto redakcija,kaze,neki odgovor nije odobren...a izjava ovoga Milenica ,je odobrena.

  • Velko Vreme: 27.03.2013 00:39h

    Ha , ovaj čovek drži za sebe da je intelektualac. Bože, šta vlast može da uradi čoveku. To mu uzimamo kao olakšavajuču okolnost.

  • Skomi Vreme: 27.03.2013 01:09h

    Ono sto ja mislim o ovom zakasnelom hipiku u pedesetoj a mozda i sezdesetoj necu reci jer to, siguran sam necete hteti da objavite.Najgore je sto ovaj umisljeni kako sebe nazva "intelektualac"(nepostojeci pojam koji sluzi za sprdnju)izdrzava sebe grickajuci narodne pare.Ovakve treba otkaciti sa drzavnih jasli pa neka se sami snalaze.Siguran sam da je ceo svoj dosadasnji zivot proveo prodajuci maglu bez i jednog radnog dana u necem konkretnom.Da tragikomika sa ovim nesrecnikom bude veca on je iz Kragujevca, grada ciji su neduzni gradjani doziveli nesrecu kakvu svet nije video.To treba najuriti motkom iz Kragujevca.

  • daniel Vreme: 27.03.2013 03:42h

    Potpuno podrzavam ovu osobu i ne mislim da vredja zrtve,naprotiv ukazuje na prave krivce svega onoga sto se desilo a sto mnogi zele da zataskaju. Lakse je kriviti nekog tamo neprijatelja ali nije to ispravno. Istina koja stoji je da je Milosevic imao dovoljno vremena i mogucnosti da donese ispravnu odluku. Sa druge strane narod je imao puno razloga da ga natera da ne dozvoli vojni sukub. Armija je imala sve podatke potrebne i mogucnost da se mirno povuce. Ako sve ovo nije bilo dovoljno onda neznam sta stvarno hocete. Da menjate cinjenice? Da izigravate dobre momke koji su branili domovinu? Neznam sta treba uciniti da bi utuvili u svoje glave da je Srbija mala, da treba da se kloni belaja i da se suprostavlja samo ravnima sebi. Na pragu smo da napravimo jos jednu gresku. Da li znate zasto? Nismo naucili lekciju iz proslosti. Ajde da malo kolektivno promuckamo nase glave.

  • hromi daba Vreme: 27.03.2013 07:26h

    Mileniću, svojim pisanjem si devalvirao činjenicu da si intelektualac. Morbidno je okrenuti leđa žrtvama NATO bombardovanja, a on je upravo to uradio. Sramotno je da sa ovakvim mišljenjem živi netko među nama, sramota je da je on na čelu grada u kojem su pobijeni toliki đaci. Njegovo ponašanje dolikuje čoveku nad kojim je izvršena lobotomija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP