Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZ BUDŽETA GRADA ZAJEČARA

Milion dinara za zube činovnika!

Autor: Beta | 28.08.2013 - 22:09:00h | Komentara: 1

Iz budžeta grada Zaječara je poslednje 2 godine za popravku zuba, proteze i druge stomatološke usluge radnika Gradske uprave dato više od 1,3 miliona dinara.

Nadamo se da nije imao karijes!

 | Foto: freedigitalphotos.net

Prema dokumentima u koje je ta televizija Best imala uvid, građani Zaječara su preko budžeta finansirali stomatološke usluge šefovima ili načelnicima pojedinih gradskih službi, pa čak i pomoćniku gradonačelnika.

Za prve tri godine nisu navedeni razlozi zbog kojih se iz budžeta izdvajao novac za radnike gradske uprave, dok je 2011. svaki drugi zahtev bio novac za zube.
Podaci govore da je 2011. godine za zube zaposlenih u Gradskoj upravi dato 413.000 dinara, 2012. za te namene je izdvojeno 625.000 dinara, a do pre mesec dana 244.000 dinara.
Kako javlja TV Best, bivši načelnik finansija Dragomir Karan je dobio socijalnu pomoć od oko 200.000 dinara, od čega je 98.000 dinara prošle godine izdvojeno za zube.
Bivša načelnica lokalne poreske administracije Vesna Perović je za popravku zuba iz budžeta dobila 100.000 dinara, a bivša načelnica službe budžeta Irena Đorđević, za dve godine, ukupno 72.000 dinara.
Socijalnu pomoć od 45.000 dinara dobio je i Dušan Mladenović, pomoćnik bivšeg gradonačelnika, a potom i predsednik privremnog organa.
Prema podacima sadašnje gradske uprave, na čijem je čelu predsednik gradske Skupštine i neformalni vlasnik TV Best Saša Mirković, od početka 2008. godine do avgusta ove godine, 62 radnika gradske uprave dobila su socijalnu pomoć iz budžeta, u visini od 3,5 miliona dinara.
Poslednji komentari
  • anonimus Vreme: 28.08.2013 23:21h

    Isti slucaj je bio i u Staroj Pazovi, kada su ovi "zuti" bili na vlasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP