Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IPAK NIJE HUMANITARNI KONCERT

Milion uplaćen firmi Ane Bekute
za koncert - Ane Bekute!

Autor: Blic | 28.06.2013 - 10:40:00h | Komentara: 3

Za koncert Ane Bekute povodom Dana opštine Gornji Milanovac (23. aprila) plaćeno je 1.051.280 dinara, saopšteno je novinarima iz kabineta predsednika opštine Milisava Mirkovića.

Ana Bekuta i  Milutin Mrkonjić

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić | Foto: Rajko Ristić

Sve do juče sakrivan je iznos ovih troškova, kada je, na zahtev novinara koji su se 10. juna pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, stigao odgovor.

U odgovoru koji je potpisao zamenik predsednika Miroslav Milovanović ističe se da je sa Privrednim društvom "Brojanica" d.o.o. iz Beograda sklopljen ugovor o nastupu Ane Bekute za iznos od 780.234 dinara i plus PDV od 20 odsto što je ukupno 936.280.
Na ovaj iznos dodaje se 115.000 dinara za postavljanje bine i ozvučenja.
Zanimljivo je da je direktor ovog Privrednog društva lično Ana Bekuta, koja je potpisala ugovor 15. aprila, a u ime opštine Gornji Milanovac predsednik Milisav Mirković.
Prema ugovoru opština je u roku od tri dana od potpisivanja uplatila 80 odsto sredstava (749.024), a ostatak tri dana posle održanog koncerta (187.256 dinara).
Pored toga opština je bila u obavezi da obezbedi hranu za celu ekipu iz Beograda dok borave u Gornjem Milanovcu, i negaziranu vodu (0,5l) za izvođača i orkestar, kao i dežurnog električara i profesionalno obezbeđenje (koliko su ovi troškoivi iznosili nije poznato).
U članu 4. piše da "ovaj ugovor i njegove odredbe predstavljaju poslovnu tajnu koju su ugovorne strane obavezne da čuvaju od neovlašćenog pristupa informacijama od strane trećih neovlašćenih lica".

Mirković "ne raspolaže informacijom" o imenu deteta zbog kojeg je organizovan humanitarni koncert

Milisav Mirković

Milisav Mirković

Na izjave predsednika opštine Milisava Mirkovića da je ovaj koncert humanitarni i da će sredstva biti uplaćena za lečenje deteta u inostranstvu, novinari su tražili da se dostavi ime toga deteta i adresa. U odgovoru iz predsednikovog kabineta je napisano da "opština ne raspolaže traženim informacijama".

Predsednik je tvrdio i da je privreda obezbedila sredstva za koncert a u odgovoru se navodi da su tri preduzeća (Spketar, Takovo i Tipoplastika) ukupno uplatila 105.000 dinara, kao donaciju za Dan opštine a ne za koncert, a sve ostalo je plaćeno iz budžeta.

Na kraju se saopštava da su sredstva za koncert obezbeđena odlukom o budžetu za 2013. godinu i to u delu "Usluge po ugovoru" za šta je izdvojeno 47.460.000 dinara.

Poslednji komentari
  • Suzana Vreme: 28.06.2013 11:42h

    Sramota, ali narod placa sve. Brojanica atraktivno ime za privredni subjekat., a direktorka Bekuta. Jadni mi. Verovatno i ministar ima neku funkciju.

  • sonja Vreme: 28.06.2013 12:15h

    spreman sam da se kladim da je ovu drzavu vise opljackala estrada nego svi ovi koje hapse i pustaju

  • Ivana Vreme: 28.06.2013 19:58h

    Nije u pitanju dete, nego deca Ana Bekuta i Milutin Mrkonjic, a humanitarna svrha je kupovina stana.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP