Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEODGOVORNO

Milionska šteta: Bivši direktor nije osigurao "Kolubaru" i TENT!

Autor: Tanjug | 29.05.2014 - 18:10:00h | Komentara: 4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država izgubila na desetine miliona evra zbog toga što Kolubara i Termoelektrana Nikola Tesla nisu bili osigurani od poplava.

TENT Obrenovac

TENT u Obrenovcu

On je, odgovarajući na pitanje poslanika sa liste Nove demokratske stranke (NDS) Zorana Živkovića, istakao da Kolubara i TENT nisu osigurani od poplava zato što direktor, koji je, kako je naveo, iz redova političke stranke koju predstavlja poslanik koji je postavio pitanje, nije hteo da potpiše polisu osiguranja 1.marta 2012.godine.
Tražio je da se izbaci nadoknada od štete od poplava. Pokušavamo sada da resimo taj problem i nadam se da će to lice biti ispitano. Nemam nameru da ga okrivim da je želeo takvu nesreću, ali zbog toga smo izgubili desetine miliona evra, objasnio je Vučić.

Kop “Tamnava- Zapadnopolje”

Kop “Tamnava- Zapadnopolje” pod vodom | Foto: printscreen

On je, na dodatno pitanje Živkovića, upitao da li je neko trebalo da uđe u Kolubaru i prelistava polise osiguranja.
Vaša vlast je izbacila taj deo osiguranja od poplava, oni direktori za koje ste tvrdili da su najbolji. A sada nije on kriv, već onaj što nije proverio u medjuvremenu i ubacio to u polisu. To je nakaradna logika koju niko ne može da razume, poručio je Vučić.
Ssto se tiče postavljanja šefa Kriznog štaba u Ssapcu, on je podvukao da se o lokalnim štabovima razgovara na drugim mestima, a da treba ovde kazati šta se zamera vladi.
Ssta je Boban Birmančević uradio ili neko drugi, nema veze sa nama. To jasno stavlja do znanja gradjanima kakav je naš odnos, da nije partijski, već ozbiljan i odgovoran, rekao je on.
Vučić je podsetio da je 18.maja obišao sedam poplavljenih opština, da je radio 22 sata tog dana, dok se Živković, kako je kazao, hvalio novom limuzinom.
Vlada se, prema njegovim rečima trudila i borila da uradi sve što može u skladu sa zakonom, nije ulazila ni u kakve političke procese.
S tim u vezi je ukazao da su smenjivani I ljudi koji su bili izabrani na listi SNS I drugih lista.
Živković je rekao da odgovorom nije zadovoljan, i ocenio da je vlada trebalo da uradi sve ono što je vojvođanski štab, na čelu sa Goranom Ješićem, činio.
Ujedno je dodao da se slaže sa svim kritikama upućene na račun Demokratske stranke (DS), čiji je on, kako je rekao, bio najveći kritičar od izlaska iz partije.

Takođe je naglasio da, ako je premijer mogao da proverava koliko ko ima automobila ili spajalica, onda su mogli da se provere i ugovori.
Poslednji komentari
  • cica Vreme: 29.05.2014 18:38h

    bravo za pravne savetnike , direktore I celokupnu pravnu sluzbu ,,Kolubare,,! dajte jos vece zarade!

  • micko Vreme: 29.05.2014 18:47h

    Taj Zivkovic sve optuzuje,a on i njegovi su napravili sve gubitke,prodali najbolje firme nisu stigli jos vojsku i policiju da rasprodaju al su je zato unistili....

  • bordzija Vreme: 30.05.2014 06:43h

    Dali još uvek ima netko ko misli da nam je DS donela napredak i boljitak ? Na koju god stranu da se okreneš, propast. Sve što su dotakli, oni su i uništili, ako nisu uništili, onda su prodali, a parama se gubi trag. Kolubaru su muzli na sve moguće načine i onaj ko je bio na čelu te firme, a nije je osigurao treba pozvat na odgovornost ! Normalno, nema odgovornih iako im je radni dan trajao 25 sati ?!

  • Uros Vreme: 30.05.2014 07:09h

    HAHAHA. Pa Vucicev mesar iz Obrenovca je godinu i po dana na celu Kolubare, on je trebao da osigura masine. Nasem Heroju, Vucicu, je za sve kriva prosla vlast.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP