Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA CRNE GORE ŽELI DA ANGAŽUJE SRPSKOG MINISTRA

Milo nudi posao Mlađi!

Autor: Milica Dakić | 30.09.2013 - 21:00:00h | Komentara: 11

Mlađan Dinkić uskoro bi trebalo da postane novi savetnik Mila Đukanovića. Kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, Vlada Crne Gore veoma je zainteresovana da angažuje doskorašnjeg srpskog ministra finansija i privrede kao svog specijalnog savetnika za investicije.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: M. Perić

Prema našim informacijama, nekoliko preliminarnih razgovora o ovoj saradnji već je obavljeno, a u narednim danima Dinkić će imati finalne razgovore sa najvišim zvaničnicima Vlade Crne Gore o mogućem angažmanu i on je veoma blizu toga da ovaj posao prihvati.

NEDOSTUPAN!

Komentar na ove informacije „Alo!“ je juče pokušao da dobije od Mlađana Dinkića, ali je on do zaključenja ovog broja bio nedostupan na poznat broj telefona.


Kako objašnjava naš izvor, Dinkića su za ovu prestižnu funkciju preporučili brojni čvrsti kontakti koje ima sa vodećim ličnostima sa međunarodne finansijske scene, ali i njegovo iskustvo u dovođenju investitora u Srbiju.
- Vlada Crne Gore ponudila je nedavno Dinkiću ovu poziciju, imajući u vidu pre svega njegovo iskustvo u privlačenju velikih investitora u Srbiju. Podsetiću vas samo da se među njima izdvajaju „Fijat“, „Boš“,
„Kontinental“, „Mercedes“, „Etihad“, „Jura“, „Gorenje“, „Benetoni“... Istovremeno, poznato je da je Dinkić na osnovnu svog višegodišnjeg iskustva stekao čvrste veze u brojnim svetskim centrima poput Nemačke, Italije, Rusije, Kine, Azerbejdžana, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima - navodi naš sagovornik. Prema nejgovim rečima, na listi Dinkićevih referenci nalazi se i njegovo lično poznanstvo sa vodećim ličnostima najsnažnijih međunarodnih institucija.

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: O. Bunić

- Dinkić ima odlične kontakte u Svetskoj banci, Evropskoj investicionoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, velikim investicionim fondovima... Sve je to kumovalo da dobije ponudu Vlade Crne Gore. Preliminarni razgovori već su obavljeni, a sredinom nedelje doći će i do finalnog sastanka, posle koga će definitivno biti poznato da li će Dinkić prihvatiti ovu poslovnu ponudu - kaže naš sagovornik.
Podsećanja radi, mediji su sredinom januara objavili da je bivši srpski ministar finansija u tom periodu boravio u Abu Dabiju u isto vreme kad i Milo Đukaković.

Vučićeva  desna ruka za Arape
Da je Mlađan Dinkić i posle razrešenja sa mesta ministra finansija i privrede i dalje ostao „u igri“, svedoči i činjenica da ga je Vlada Srbije krajem avgusta imenovala za zamenika Komisije za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na čijem je čelu vicepremijer Aleksandar Vučić.

Poslednji komentari
  • sveznalica Vreme: 30.09.2013 21:52h

    al ce se usrece. samo nek ga vode. kakve bre veze sa belosvetskim bankarima dao im celu zemlju za džabe. daleko mu lepa kuća

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 30.09.2013 22:33h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • Srbin iz Crne Gore Vreme: 30.09.2013 22:58h

    Ako Crnogorci zaista žele da im neko iz Srbije uništi privredu, oipljačka banke, zaduži ih preko mere, uništi 80 odsto radnih mesta, obećava brda i doline i akcije od 1000 € svakom Crnogorcu itd. -onda je Milo Đukanović u Mlađanu Dinkiću našao pravog savetnika! Neka ga što pre vode iz Srbije, da ga mi bar više ne gledamo!

  • Ludi ja Vreme: 30.09.2013 23:00h

    Neka ga odmah vodi. Toma da mu da odlikovanje odmah, za spas Srbije

  • Dusan Vreme: 30.09.2013 23:36h

    A Crnogorci, jesmo rekli da ćemo vam kad tad vratiti za priznanje Kosova? :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP