Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUMNJIČENI ČLANOVI DRŽAVNE BEZBEDNOSTI

Miloševićevi agenti ubili i britansku novinarku?

Autor: Večernje novosti | 24.02.2014 - 12:39:00h | Komentara: 1

Britanski Miror objavio da su članovi Državne bezbednosti, osumnjičeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, ispitivani zbog Džil Dando, ubijene u njenom stanu marta 1999. godine

Džil Dando

Džil Dando | Foto: Wikipedia

Radnici Državne bezbednosti osumnjičeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, prema pisanju britanskog Mirora, ispitivani su i u vezi sa smrću novinarke BBC Džil Dando marta 1999. godine. Za ove zločine sumnjiči se četvorka: Rade Marković, Ratko Romić, Milan Radonjić i Miroslav Kurak.


Kako piše portal 24 sata.hr Branka Prpa, udovica urednika Slavka Ćuruvije, smatra da su njen nevenčani suprug i novinarka ubijeni pod istim okolnostima, jer su bili protiv režima Slobodana Miloševića.
Prema pisanju "Mirora", Milošević je navodno bio kivan na novinarku posle njenog priloga o izbeglima sa Kosova, koji su raseljeni posle "brutalnog etničkog čišćenja 90-ih".
Branka Prpa rekla je kako je Slavko Ćuruvija ubijen iz vatrenog oružja samo 15 dana pre 37 godina stare novinarke BBC. Džilina smrt, po njenim rečima, ima obeležja tajne policije Srbije. Uredniku "Dnevnog Telegrafa" je pucano u potiljak iz neposredne blizine,nedaleko od kuće, baš kao što je i u Džil, kada se vratila u svoj dom u Fulamu, u jugozapadnom Londonu.

Slavko Ćuruvija

Slavko Ćuruvija | Foto: Dalibor Danilović

- S obzirom na činjenicu da je apsolutno jasno da je službaDržavne bezbednosti ubila mog muža, verujem da su to ljudi koji bi mogli biti učesnici u ubistvuDžil Dando - rekla je Branka. -Do vlasti je da valjano sve istraži i da se konačno utvrdi ko stoji iza ovih strašnih zločina.
Radomir Marković, nekadašnji prvi čovek srpske tajne policije, osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu. Milan Radonjić, bivši načelnik beogradskog centra DB i Ratko Romić, nekadašnji načelnik Šestog odeljenja beogradskog centra DB uhapšeni su u januaru.
Za Miroslavom Kurakom raspisana je međunarodna poternica.
Poslednji komentari
  • sloba Vreme: 24.02.2014 13:06h

    A,Kenedija zaboravise?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP