Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEDAK!

Ministar energetike: Struja će poskupiti!

Autor: Tanjug | 03.09.2014 - 10:20:00h | Komentara: 0

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će struja u Srbiji poskupeti, ali nije preciziorao kada i za koliko.

Aleksandar  Antić

Aleksandar Antić | Foto: Vesna Lalić

 

Antić je rekao da je ideja, ukoliko bude poskupljenja, da se ide na minimalno povećanje cene uz niz mera koje treba da destimulišu one koji neracionalno troše struju i dodatne olakšice za one koji racionalno troše struju i redovno plaćaju.

On je najavio mogućnost i povećanja besplatnih kilovat sati struje za socijalno ugrožene građane.

Do sada su socijalo ugroženi imali pravo na do 250 kilovat sati struje besplatno mesečno, a, po Anticevim recima, "postoje slučajevi gde jako siromašni troe puno struje", zbog cega se planirana povećanje kvote besplatnih kilovata.

Ministar rudarstva i energetike je, gostujući na RTS, naglasio da u svim aranžmanima sa medjunarodnim monetarnim institucijama stoju da cena električne energije mora da dostigne ekonomski nivo.

Govoreći o šteti koje su majske poplave donele kopovima uglja, Antić je rekao da na deponijama ima oko dva miliona toma uglja, što daje osećaj sigurnosti za rad termoeklektrana za predstojeću zimsku sezonu.

- Pokušaćemo da obezbedimo nedostajeći ugalj i više ćemo se na to oslanjati nego na uvoz struje. Na taj način upošljavamo naše ljude, jer nekada ugovoreni kapaciteti struje mogu biti samo mrtvo slovo na papiru - naglasio je Antić.

On je ukazao da je i dalje najlošija situacija u kopu Tamnava zapadno polje i da firma koja je dobila na tenderu za ispumpavanje vode počinje sa radom 10. septembra i da je rok za te radove 90 dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP