Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ODBRANE

Ministar Gašić ne radi u Vladi!?

Autor: M. Keranović | 07.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Neko bi pomislio da aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić zaista praktikuje teleportovanje ili, što bi on sam rekao telepromtovanje, jer je jednostavno neuhvatljiv. Naime, sud Gašiću nikako ne uspeva da uruči tužbu bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca ni preko Ministarstva, ali ni Vlade, u kojoj tvrde da Gašić nije na toj adresi.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Vesna Lalić

Naime, Šutanovac je još pre dva meseca tužio Gašića zbog navoda iznetih u intervjuu jednom dnevnom listu, a u kojem Gašić, kako Šutanovac tvrdi u tužbi, iznosi neistine optužujući ga za teške malverzacije i zloupotrebe u vreme dok je bio ministar. Tužba do danas nije stigla u Gašićeve ruke.

Šalju na pogrešnu adresu


Bratislav Gašić kazao je juče da nije tačno da sud ne uspeva da mu uruči tužbu Šutanovca, navodeći da mu je šalje na adresu koja nije njegova.
- Šutanovac pokušava da pošalje poziv, a da se ne desi suđenje, jer zna šta će na tom suđenju biti - rekao je Gašić i dodao da to što tužbe šalje tamo gde nije njegova adresa stanovanja nije njegov problem.

U odgovoru suda, koji je Šutanovac preksinoć objavio na Tviteru, stoji da tužbu nisu uspeli da uruče ni preko Ministartva ni preko Vlade i da je u roku od 15 dana potrebno dostaviti adresu prebivališta ili boravišta tuženog ili njegov JMBG kako bi sud eventualno službenim putem zatražio intervenciju od MUP-a. Šutanovac je objavio i odgovore generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, ali i Ministarstva odbrane, u kojem se navodi zbog čega oni Gašiću ne mogu da uruče tužbe.
Tako se u odgovorima Ministartva sudu, između ostalog, navodi da Gašić nije profesionalno vojno lice da bi mu se nešto dostavljalo preko komande ili pretpostavljenog, kao i da Ministartvo nije njegov poslodavac, već Vlada. U odgovoru Vlade sudu, koji potpisuje gensek Nedić, stoji da Gašić nije na adresi u Nemanjinoj 11, ali i se upućuje na to da dostavljanje dokumenata tuženom sud izvrši na drugi način, prema „odgovarajućim odredbama Zakona o parničnom postupku“.

- Neverovatno je da zvaničnici Vlade i Ministarstva odbrane odgovore sudu da Bratislav Gašić ne radi u Nemanjinoj, odnosno da ne radi u Ministarstvu. Od prvog dana govorim da se radi o pogrešnom čoveku na pogrešnom mestu, ali nisam mogao da pretpostavim da će zvanični organi Republike Srbije učestvovati u njegovom skrivanju od suda - kaže za „Alo!“ Dragan Šutanovac.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 07.05.2015 08:56h

    Ovaj Gasic je nepismen, neobrazovan, prost, bahat i mozda je dobar za keramicara ali nikako za ministra bilo cega. Sramota kakvi su im kadrovi

  • miki Vreme: 07.05.2015 09:48h

    POGRESAN COVEK NA ODGVORNOM MESTU.COVEK NEOZBILJAN I VAN STRUKE .DOVOLJAN DOKAZ JE UPOTREBA HELIKOPTERA VAN STRUKE I OPERWATIVNMIH ORGANA VOJSKE.I SADA DA GA UNAPREDE NIKOLIC PREDLAYE ZA AMBASADORA U GRCKOJ.ZAR I TU DA UKALJA INTERESE SRBIJE, A BILO BI MU DOBRO DA RADI ZA SVOJE FIRME IZ KRUSEVCA.

  • Dragan,Niš Vreme: 07.05.2015 09:49h

    A na to Gašić javno preko medija poručuje: Uja,ovako se igraju žmurke naivčine,čik da me pronađete.Pa zato ima milion nerešenih predmeta!!I Sa ovakvim pravosuđem i likovima na vlasti znate kada će mo u Evropu?NIKADA!!

  • Laza Vreme: 07.05.2015 09:59h

    E baš je pravi Šuntanovac. Nema pametnija posla nego da šalje tužbe. Hajde lepo svi mi da tužimo njega za rasprodaju vojne imovine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP