Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANOST

Ministar Gašić uručio pomoć pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Autor: | 07.10.2014 - 13:52:00h | Komentara: 1

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas Velikoj ratnoj sali novčanu pomoć pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čiji su objekti oštećeni u majskim poplavama i vojnoj službenici Snežani Živković za nastavak lečenja njene ćerke, koje su za svoje kolege prikupili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u humanitarnoj akciji.

Ministar odbrane Bratislav Gašić Foto MO

Ministar odbrane Bratislav Gašić Foto: MO

Uručivanju pomoći su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane.
Prema rečima ministra Gašića, i osim ovog, kako je istakao, emotivnog trenutka, pripadnici sistema odbrane nebrojeno puta su dokazali i pokazali veliko srce i humanost.
- Ponosno ističem da smo među prvima pritekli u pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima. Naglasio bih i ono, što vi već sigurno znate, da vojska danonoćno pomaže svojim građanima i radi na saniranju posledica od poplava koje su pogodile našu zemlju – istakao je ministar odbrane.

U ovoj akciji, dodao je ministar Gašić, organizovanoj za prikupljanje pomoći njenim pripadnicima, čiji su stambeni objekti oštećeni u poplavama, dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 6.005.960,00 dinara. Danas je uručena pomoć za 30 lica, a preostalim pripadnicima sa spiska novčana pomoć će biti uručena tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Ministar odbrane Bratislav Gašić Foto MO

Pomoć su dobili zaposleni u Ministarstvu odbrane Foto: MO

- Do sada smo i osim svojih osnovnih zadataka više puta bezuslovno ispoljili brigu o zaposlenima i njihovim porodicama, i uvek smo i uvek ćemo prikupljati pomoć za one kojima je ona preko potrebna – poručio je ministar Gašić podsećajući da je da su u protekle dve godine pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su u ukupno osam humanitarnih akcija koje su pokretane zbog potreba finansiranja troškova za lečenje bolesne dece i tom prilikom prikupljeno je 5.679.930,00 dinara.

Govoreći o prethodnim akcijama, ministar Gašić je rekao da je među decom kojoj je pomoć preko potrebna, po drugi put u ovoj godini, i Jovana Živković, ćerka Snežane Živković vojnog nameštenika u niškoj Vojnoj bolnici.
 

Ministar odbrane Bratislav Gašić Foto MO

Gašić je uručio pomoć i pripadnicima Vojske Srbije Foto MO

-Za Jovanino lečenje prikupljeno je 2.755.000,00 i taj novac je danas uručen njenoj majci Snežani. Ovim humanim gestom pokazujemo da u teškim trenucima naši pripadnici nisu sami i da na humanitarnu pomoć mogu računati kada im je ona potrebna – poručio je ministar Gašić dodajući da su svi svesni da prikupljenim novcem neće biti sanirana sva nastala šteta, niti će se rešiti svi egzistencionalni i zdravstveni problemi, izražavajući uverenje da se borba u to smeru nastavlja.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deo su sistema odbrane Republike Srbije, koji je uvek spreman za reagovanje i u službi njenih građana, kada god to bude bilo potrebno, i kada ih država pozove, poručio je ministar Gašić na kraju obraćanja.
 
Poslednji komentari
  • Gordana Vreme: 07.10.2014 18:56h

    Za svaku pohvalu je gest gospodina Ministra odbrane,gospodina Gasica.Nadamo se i pomoci Vojnim penzionerima,zbog zakinutih penzija od 2008.godine,jer smo i mi deo drzave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP