Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TVRDI DA ĆE UČINITI SVE DA SE OVAKO NEŠTO NE PONOVI!

Ministar prosvete: Napad na dečaka je i napad na prosvetu, decu i roditelje!

Autor: Tanjug | 19.09.2013 - 21:23:00h | Komentara: 0

Ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je večeras da je napad na prvaka iz Arandjelovca udarac čitavoj prosveti Srbije, svoj deci, roditeljima i predanim nastavnicima i učiteljima i poručio da će ministarstvo koje vodi učiniti sve da se tako nešto više ne ponovi.

Tomislav Jovanović: Kandidat

Tomislav Jovanović

Prvaka osnovne škole "Svetolik Ranković" u Aranđelovcu su u utorak 17. septembra pretukla u dvorištu te škole dvojica učenika petog razreda i trenutno se nalazi na lečenju na klinici za dečiju hirurgiju.


"Ovo što se desilo malom Plamenu predstavlja udarac čitavoj prosveti Srbije, svoj deci koja se oduševljenjem i radošću odlaze u školu i svim roditeljima koji bez zebnje decu ispraćaju u školu, ali i svim predanim nastavnicima i učiteljima", izjavio je novinarima ministar Jovanović, koji je povređenog prvaka posetio u pratnji rukovodstva Kliničkog centra.

Ministar prosvete je izjavio da će zajedno za saradnicima učiniti sve da se tako nešto više ne ponovi i da se, kako je kazao, malom Plemnu vrati osmeh na lice, da nastavi da voli svoju učiteljicu i da se što ranije vrati u školu sa što manje posledica.

"Sa zadovoljstvom prenosim poruku malog Plamena koji je drugarima poručio da sutra, na startu krosa RTS-a, trče za zdravlje", rekao je Jovanović.
Ministar prosvete je, takođe, poručio da svi koji nisu spremni da prihvate nove izazove i da pored znanja deci obezbede toleranciju, počev od uzrasta, ali polnu i toleranciju u svakom drugom pogledu, ne zaslužuju da budu u školi.

"Učiniću sve da to sprečim i da delujemo preventivno da toga više ne bude, jer ovo nije tradicija niti Šumadije, niti Srbije", naglasio je ministar.
Direktor Kliničkog centra Nebojša Arsenijević novinarima je izjavio da je povređeni prvak dobrog zdravstvenog stanja.

"Dete je dobro i mislim da će sutra, najverovatnije, biti kući. Na sreću nije povreda kako se mislilo i dete će biti dobro", naglasio je Arsenijević.
Majka pretučenog prvaka Tijana Ssuković ranije je Tanjugu izjavila da je njen sin dobro, kao i da ne krivi ni školu ni učiteljicu, ali i poručila roditeljima dece koja su napala njenog sina "da ne tuku svoju decu zbog toga što se desilo".

Načelnik Policijske uprave Ivan Đorović je izjavio da će po utvrđivanju svih činjenica događaja biti preduzete zakonom predvidjene mere.
On je istakao da je reč o izolovanom slučaju u Šumadiji, jer, kako tvrdi, godinama unazad nisu zabeleženi slučajevi tuče među učenicima u dvorištu škole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP