Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIK DOMA ZA STARA LICA!?

Ministar u Vladi, gerijatar iz senke!

Autor: Ekipa Alo! | 08.11.2012 - 07:51:00h | Komentara: 6

Velimir Ilić, ministar za urbanizam i građevinu, prikriveni je vlasnik najvećeg privatnog doma za smeštaj starih u Srbiji “Vinijum”, iako se kao formalni vlasnik u registru vodi njegova ćerka, otkriva antikorupcijski portal “pištaljka”.

Gerijatriju nije prijavio u imovinskoj karti: Velimir Ilić

Gerijatriju nije prijavio u imovinskoj karti: Velimir Ilić | Foto: Rajko Ristić

Prema ugovoru između Ilića i njegove ćerke do kog je došla “pištaljka”, lider Nove Srbije će uzimati 80 odsto dobiti doma, a Natalija Ilić (sada Rakićević) svega 20 odsto.


Kada su u javnost isplivali detalji u vezi s ovom gradnjom, Ilić je tvrdio za naš list da je njegova ćerka samo suinvestitor sa jednom stranom firmom, a da on lično nema nikakve vlasničke veze s domom.

- Tu firmu drži jedan gospodin koji ima građevinske firme u Moskvi i Srbiji. Mislim da se Vesko zove, proveriću. Nemam više nikakve vlasničke veze s tim domom. Ja sam hteo onu kliniku da gradim, ali je to sve propalo zbog medijske hajke. Bilo je šteta da sve to propadne, pa sam izdao to imanje od desetak hektara u Kačulicama i predao drugima da izmiruju sve te kreditne obaveze - rekao je 25. juna prošle godine za “Alo!” lider NS-a.

Ipak, ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su 6. 9. 2010. godine potpisali Velimir Ilić iz Čačka i preduzeće “Vinijum” d. o. o. iz Čačka, to jest direktorka tog preduzeća Natalija Ilić, regulisana su prava i obaveze ministra i njegove ćerke u pogledu korišćenja objekta u Kačulicama i podele profita.

“Nakon otplate svih ulaganja koje je imao “Vinijum”, prihodi koji se budu sticali od eksploatacije objekta biće deljeni 80 odsto Velimir Ilić, 20 odsto “Vinijum”, piše u članu 4.2. ugovora, a obe strane su se saglasile da “Vinijum po osnovu ulaganja koja će izvršiti po osnovu ovog ugovora ne može steći svojinu nad objektom“ (član 5.), što praktično znači da nosilac prava svojine ostaje Velimir Ilić, a da je firma “Vinijum” samo korisnik poslovnog prostora i zemljišta.
Zanimljivo je i da ministar Ilić u svojoj imovinskoj karti, dostavljenoj Agenciji za borbu protiv korupcije, ne navodi nikakve prihode od ovog posla. On juče nije bio dostupan na poznati broj telefona da objasni detalje u vezi s ovim slučajem.
Poslednji komentari
  • Vojvodjan VBR Vreme: 08.11.2012 10:26h

    "DRSTE lopova "viko "magistar" ali samo da nebi njega dirali .E pa Vucicu ETO TI JEDNOG OD "PRIJATELJA" .

  • duda Vreme: 08.11.2012 11:34h

    Da li ce biti procesuiran kao Oliver Dulic, pitam sve iz SNS, koji se najvise kunu u pravdu i postenje!?

  • monja Vreme: 09.11.2012 00:45h

    Sve postenjacine u Vladi , dizite sad hajku nema cutanja, tako ste radili sa dr Dulicem, jos je on najposteniji od svih vas. Velimir Ilici , da istupi iz Vlade i odgovara i da mu se ukine imunitet, Vucic rece nema izuzetaka. SNS pokazali ste se jos jednom , da vam se nemoze verovati i da pravite progon neistomisljenika, a lopovi u Vladi

  • kole Vreme: 09.11.2012 04:58h

    To mu je ona nesudjena klinika u Kačulici."Centar za operacije na otvorenom srcu" kako je to bizmismen velja zamislio,a na kraju dom za stare.A što je idila,a oko "klinike",odnosno doma, pasu veljine ovce i brabonjaju.Kulov ostaje kulov.

  • milunher Vreme: 09.11.2012 06:51h

    Postenjacina,nov kadar a????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP