Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

13 DOBITNIKA

Ministar Verbić uručio Svetosavske nagrade

Autor: Tanjug | 27.01.2015 - 14:28:00h | Komentara: 0

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju za 2014. godinu koje je osvojilo 13 pojedinaca i institucija.

Ministar Srđan Verbić dodelio Sevtosavske nagrade | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Nagrade dobilo 13 pojedinaca i institucija | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Verbić je rekao da su nagrade dobile ličnosti koje se ističu svojim znanjem i uspesima, a ustanove odličnim rezultatima i posvećenosti u radu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar Srđan Verbić dodelio Sevtosavske nagrade | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Ministar uručuje Svetosavsku nagradu | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

 
Dobitnici Svetosavske nagrade su: nastavnica srpskog jezika i književnosti u Petoj beogradskoj gimnaziji Violeta Kecman, učenik četvrtog razreda Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu Stefan Velja, direktor Muzičke škole Stevan Mokranjac u Požarevcu Zoran Marić, učenica trećeg razreda Osnovne i srednje škole ''9. maj'' iz Zrenjanina Valentina Manojlov, učenica Osnovne škole Miroslav Antić iz Odžaka Nina Denić, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu Mr Zoran Popović, učitelj u Osnovnoj školi Braća Ribar" u Donjoj Borini Dušan Stanković i direktor Osnovne škole Vuk Karadžić" iz Beograda Zlatko Grušanović.

Ustanove - dobitnice nagrada su: Ugostiteljsko-turistička škola u Vrnjačkoj Banji, Osnovna škola Milutin i Draginja Todorović'', iz Kragujevca, Osnovna škola ''Vuk Stefanović Karadžić'' iz Levosoja, Bujanovac, Predškolska ustanova Vukica Mitrović iz Leskovca i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Ministar Srđan Verbić dodelio Sevtosavske nagrade | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Ministar Srđan Verbić | Foto: Tanjug/Danilo Peternek

 
Verbić rekao je da su ovo ličnosti koje se ističu svojim znanjima, uspesima i karakterom, koji doprinose dobrom radu ustanova iz kojih dolaze, unapređenju obrazovanja i vaspitanja, neguju dobre međuljudske odnose, imaju značajna postignuća u radu sa decom i učenicima. "Zatim, to su institucije koje su odličnim rezultatima dokazale posvećenost u radu, koje nude kvalitetnu nastavu i program, razvijaju podsticajnu atmosferu, toleranciju, višejezičnost i multikulturalnost", naveo je ministar Verbić.

Ovih 13 dobitnika izabrano je između više od 170 koji su predloženi Komisiji za dodelu Svetosavske nagrade u javnom pozivu Ministarstva, a nagrade su dobili na osnovu zalaganja i ostvarenih rezultata u oblasti obrazovanja i vaspitanja, saopštilo je Ministarstvo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP