Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GREJNA SEZONA

Ministarka: Građani da ne brinu, biće struje i grejanja

Autor: | 16.10.2012 - 08:02:00h | Komentara: 2

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da će u grejnoj sezoni biti dovoljno energenata i gasa, ali da će pripreme za narednu sezonu morati da budu sistemske.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: RAS

„Energenata i gasa ima dovoljno. Biće i dovoljno mazuta za toplane, to će obezbediti država, tako da ćemo biti energetski bezbedni ove zime“, rekla je ministarka za Radio-televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, za toplane je obezbeđena dovoljna količina mazuta. Ona je navela da je država ove godine morala da pomogne toplanama, dok će za narednu grejnu sezonu morati da dođe do sistemskih promena. Ona je ocenila da građani sigurno mogu da računaju i na stabilno snabdevanje strujom.

„U narednoj godini, u januaru i februaru, kada se očekuje hladno vreme, imaćemo dovoljne količine struje. Takođe, biće i dovoljnih količina uglja i o tome stanovništvo uopšte ne treba da brine“, kazala je ministarka, koja je juče razgovarala i sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem o mogućnostima ulaganja američkih kompanija u energetiku. Takođe su razgovarali i ulaganju u zaštitu životne sredine u Srbiji.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 16.10.2012 08:51h

    ee- sada sam se zabrinuo kada ministarka kaze da ce biti struje i grejanje.kada ona nesto izjavi to bude obrnuto! primer: struja dnevna 2 sata. neispunjeno-moze i sada? ".pdv je po zkonu i da se ne vraca" , pa se sada vraca. nema uticaja......

  • biki Vreme: 16.10.2012 14:28h

    Obecanje vezano za dva sata jeftine dnevne struje nije ispujnjeno, dato je kao 500KW za socijalu po umanjenoj ceni, a koliko domacinstava ce to da postigne, tesko da je mnogo, jer nju je prevario elektro lobi i na zalost za neispunjavanje obecanja ne glasam vise za te i takve !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP