Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVODOM SMRTI JEDNE OD BEBA BLIZANACA

Ministarka zdravlja: Odgovoraće svako ko je počinio prekršaj!

Autor: Tanjug | 22.08.2013 - 12:13:00h | Komentara: 3

Ministarka zdravlja Slavica Djukić - Dejanović izjavila je danas, povodom vanredne kontrole zbog smrti jedne od beba blizanaca 29. jula u GAK "Narodni front", da će odgovarati svako za koga se utvrdi da je počinio stručnu grešku ili prekršaj.

Slavica Đukić  Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: FoNet

Đukić Dejanović je izjavila da danas očekuje odgovor GAK "Narodni front" na nalaze spoljašnje vanredne kontrole, koji su, prema njenim rečima, stigli juče u Ministarstvo zdravlja.


Ona je kazala da o tom slučaju ne može ništa konkretno da komentariše dok GAK ne dostavi odgovor na nalaze komisije koja je radila spoljašnju kontrolu.

"Ti rokovi teku, a da li će oni (odgovori) biti poslati poštom ili će stići danas u toku radnog dana videćemo, ali do tog momenta ministarstvo zdravlja ne može da daje nikakve izjave", rekla je Đukić Dejanović odgovarajući na pitanje novinara u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.

Na pitanje novinara da li ministarstvo ćuti jer želi da zataška slučaj u GAK "Narodni front", Đukić Dejanović je odgovorila da nije reč ni o kakvom ćutanju već da je rok od tri dana za dostavljanje odgovora uobičajena procedura.

"Obaveze ministarstva zdravlja jesu da poštuje određene rokove od tri dana koji podrazumevaju da se oglasi sama institucija", rekla je ona.

"Od prvog momenta vrlo otvoreno o svemu govorimo ali bez činjenica ne možemo da donosimo zaključke. Bez toga da struka da svoj stav o svemu ministarstvo zdravlja neme instrumente i ne sme da se oglašava", poručila je ministarka.

Blizanačka trudnoća završila se u GAK "Narodni front" smrtnim ishodom jedne od beba, koja je rođena mrtva, 29. jula.
Poslednji komentari
  • ljiljana Vreme: 22.08.2013 14:14h

    Pod hitno ostavka gospodjo ministarko ako imas malo cast

  • Laik Vreme: 22.08.2013 16:10h

    Ministarka zdravlja ceka da se neko udostoji da joj odgovori i pored toga sto je vanredni strucni spoljasnji nadzor pokazao da postoji propust u tom slucaju??? Pa gde mi to zivimo? Zar ona prva ne bi trebalo da reaguje? Kako uopste dozvoljava da neko vodi jednu takvu ustanovu kada je svesno vec treci dan bukvalno pravi budalom cuteci?

  • momazver Vreme: 22.08.2013 18:04h

    nemojte ljudi ko boga vas molim.CEO 1 dan nije je bilo u novinama i normalno da NEMA POJMA sta se u medjuvremenu dogodilo,dogadja i dogodice se u zdravstvu.dajte da se snadje da vidi gde joj je glava a gde ... jer kako narod kaze za nekoga.NE MOZ DA G UVATIS NI ZA GLAVU NI ZA R..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP